Prima paginăSocialSanatate

Bani pentru asociațiile care sprijină copiii

Dimensiune text

Un proiect poate atrage 20.000 de lei. Deschiderea programului va avea loc pe 9 octombrie.

Asociațiile și organizațiile romașcane care sprijină copiii pot primi finanțare printr-un program inițiat de Fundația pentru Comunitate și MOL România.

Fundația pentru Comunitate și MOL România anunță lansarea unui program privind finanțarea unor proiecte de terapie emoțională și prin artă, având ca scop reabilitarea psiho-socială a copiilor cu deficiențe, afecțiuni cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave. Sunt considerate eligibile programe de terapie emoțională: terapii de grup, terapii prin trăiri personale pozitive, prin experiențe și acumulări personale, proiecte de terapie prin artă : instrumente vizuale, muzică, activități de autoexprimare creativă, individuale și de grup. Grupul țintă căruia i se adresează proiectul este format din copii cu afecțiuni cronice, copii în curs de recuperare după afecțiuni grave sau cu afecțiuni grave permanentizate ( tumori, afecțiuni psihiatrice, ale sistemului limfatic, endocrin, ale aparatului respirator, digestiv, motor și altele). Pot depune cereri de finanțare organizații non-profit care desfășoară, conform actului constitutiv și statutului, activități legate de scopul proiectului., organizații nonguvernamentale (fundații, asociații, federații) sau organizații religioase. Nu pot depune cereri de finanțare organizații neînregistrate oficial, partide, sindicate, societăți comerciale. Un solicitant poate să depună o singură aplicație. Prin proiect poate fi solicitată finanțarea tuturor costurilor aferente proiectului propus (costuri de proiect, costuri materiale, onorarii sau alte costuri de personal, costurile serviciilor de comunicare, de transport sau de deplasare, cazare, masă etc.) Finanțarea este nerambursabilă. Fundația pentru Comunitate încheie un contract de finanțare cu organizațiile câștigătoare, iar acestea vor anexa la contract copia specimenului de semnătură de la bancă al reprezentantului oficial sau a specimenului de semnătură legalizat notarial, precum și declarație privind plata tuturor datoriilor publice ale organizației.
Finanțarea este acordată de către fundație sub formă de prefinanțare, a cărei decontare ulterioară se va face prin completarea formularului tipizat și prezentarea documentelor justificative relevante, în termen de 30 zile de la finalizarea proiectului. Plafonul maxim de finanțare a unui proiect este de 20.000 lei. Volumul total al sponsorizărilor este de 300.000 lei. Mai multe amănunte se pot obține accesând site-urile  www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro. Lansarea ediției 2013 a programului va avea loc pe 9 octombrie.

COMENTARII

WORDPRESS: 0