Prima paginăSocial

Bani din bugetul local pentru o familie a cărei locuință a ars într-un incendiu

Bani din bugetul local pentru o familie a cărei locuință a ars într-un incendiu

Dimensiune text

 

Consilierii locali romașcani au aprobat, în ședința de vineri, 23 iunie, alocarea sumei de 13.850 de lei pentru a ajuta o familie din Roman să-și refacă locuința care a fost distrusă de un incendiu, în vederea achiziţionării de materiale de construcţii şi de instalaţii electrice.

Miercuri dimineață, 19 aprilie, la ora 4:44, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină la locuința familiei Stavarachi, de pe strada Zimbrului, din cartierul Nicolae Bălcescu. În urma incendiului au ars acoperişul, pe o suprafaţă de 80 de metri pătrați, aproximativ zece tone de deşeuri sub formă de haine şi sticle PVC, trei metri cubi de lemn sub formă de deşeuri scândură, un frigider, o maşină de spălat, un TV, documente de proprietate şi identitate. Pompierii militari au salvat patru porci, doi câini, o casă de locuit şi o magazie aflate în imediata vecinătate. Conform pompierilor, împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost constituită de conductori electrici defecţi.

Conform legii, primarii pot acorda ajutoare de urgență, în limita fondurilor existente prin buget, familiilor și persoanelor care se află în situații deosebite. „Doamna Stavarachi Emilia solicită, prin cererea înregistrată la Primăria municipiului Roman nr. 7093 din 20.04.2017, un sprijin financiar de 13.850 lei, pentru refacerea casei de locuit. Având în vedere procesul-verbal de intervenţie întocmit de către Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă «Petrodava» al județului Neamț, care constată distrugerea în întregime a casei de locuit, verificarea efectuată de către reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgenţă al municipiului Roman și faptul că familia Stavarachi, compusă din trei adulți şi patru copii cu vârste cuprinse între patru şi nouă ani, nu dispune de fonduri financiare pentru construirea unei alte locuinţe, propunem Consiliului Local Roman să analizeze situaţia în cauză și să aprobe alocarea din bugetul local a sumei de 13.850 lei, în vederea sprijinirii familiei Stavarachi pentru refacerea locuinţei distruse în urma incendiului”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre aprobat de consilierii locali în ședința de îndată de vineri.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0