Prima paginăSocial

Bani de la Guvern pentru elevii de 10 la Evaluarea naţională şi Bacalaureat

Bani de la Guvern pentru elevii de 10 la Evaluarea naţională şi Bacalaureat

Dimensiune text

 

bani leiAbsolvenţii care au obţinut media 10 la Evaluarea naţională şi la examenul de Bacalaureat vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere faţă de performanţele realizate, după cum a anunţat Ministerul Educaţiei în luna iulie.

Potrivit unei hotărâri adoptate miercuri, 31 august, de Guvern, stimulentele sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la Evaluarea naţională pentru  clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat 2016.

În acest an, trei elevi din judeţul Neamţ vor fi premiaţi: Miruna Mihaela Ignat, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” din Roman, care a obţinut media 10 la Evaluarea naţională, şi Laura-Mihaela Gheoldan şi Corina Hetea, ambele de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ, care au obţinut media 10 la Bacalaureat.

„Susţinerea tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaţionale promovate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice. În anul 2016, un număr de 86 de absolvenţi de clasa a XII-a au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, iar 253 de absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut media 10 la Evaluarea naţională”, precizează un comunicat al Guvernului.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0