HomeNeamt

Băncile nu vor să dea bani Consiliului Județean

Împrumutul de 40 milioane de lei, solicitat de Consiliul Județean (CJ) pentru cofinanțarea proiectelor susținute de UE, nu a fost aprobat de nicio bancă din România. Săptămâna aceasta va avea loc și prima rectificare de buget la CJ.

 

 

Anul acesta începe în forță pentru forul legislativ județean. Pentru această lună sunt programate două ședințe de Consiliu Județean (CJ), iar una dintre acestea se va desfășura miercuri, 9 ianuarie. „Va fi o ședință extraordinară. Avem o rectificare de buget și trebuie aprobată rapid. După această ședință va urma, pe data de 14 ianuarie, o ședință ordinară. Sunt multe proiecte pe care trebuie să le dezbatem și să le aprobăm, iar interesele sunt foarte mari. Personal, eu m-am crucit când, în ultima ședință de anul trecut, am văzut cât de multe interese sunt în transportul județean. Mulți au început să se tragă de mânecă, să se contrazică, dar degeaba fac asta, fiindcă eu voi pune în prim plan favorizarea cetățeanului„, a afirmat Culiță Tărâță, președintele CJ Neamț.
Acesta a cerut tuturor primăriilor din județ să prezinte o situație a nivelului datoriilor, pentru că urmează aprobarea bugetului. „Cred că, încă jumătate de an de acum înainte, va trebui să strângem șurubul și să facem economii, pentru a plăti datoriile„, a precizat Culiță Tărâță.

Președintele CJ Neamț a explicat și care este situația împrumutului de 40 milioane de lei pe care CJ Neamț dorește să-l contracteze: „Împrumutul a fost aprobat de Ministerul de Finanțe. Dar toate băncile din România au refuzat să ne împrumute acești bani pe o perioadă de 20 de ani. Încercăm, acum, să obținem banii cu condiția să-i returnăm în zece ani„. Dacă împrumutul va fi aprobat, banii vor fi folosiți exclusiv pentru acoperirea cofinanțărilor proiectelor realizate cu bani de la Uniunea Europeană.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0