Prima paginăSocialEducatie

Bacalaureat încheiat la Poliţie

Dimensiune text

Un tânăr romaşcan este cercetat de Poliţie după ce a ajutat o candidată să copie la examenul de bacalaureat.

Marius R., un tânăr romaşcan în vârstă de 28 de ani, este cercetat de poliţie pentru că a încercat să ajute o absolventă de liceu să treacă fără prea multe emoţii de examenul de bacalaureat. Poliţiştii au interpretat altfel gestul său binevoitor şi l-au invitat şi pe el la o „probă scrisă” la Poliţie.

Luni, 26 august, în timpul desfăşurării probei scrise la limba română a examenului de bacalaureat, o patrulă de poliţie care supraveghea activitatea din jurul Liceului CFR din Iaşi a surprins doi tineri într-un autoturism Mercedes parcat lângă liceu, care foloseau tehnică de calcul. În autoturism se aflau doi tineri, un băiat şi o fată, care se chinuiau să transmită date unei candidate ce se afla în examen. Poliţiştii i-au luat la întrebări pe cei doi, iar ei au recunoscut că aşteptau să iasă un candidat din examen, cu subiectele, pentru ca, apoi, să transmită prin intermediul telefonului rezolvarea subiectelor spre prietena lor, echipată cu un dispozitiv de tip hands-free, aflată în sală.

Citește și:   52 de elevi și 13 angajați din învățământ cu infecție COVID-19, 31 de clase în sistem online în județul Neamț

Agenţii au intrat în liceu şi au adus faptele la cunoştinţa membrilor comisiei de examen, care au mers în sala de examen şi au identificat tânăra. Fata a recunoscut că a încercat să copie şi a scos casca din ureche, firul căştii fiind lipit de corp cu bandă adezivă. De asemenea, pentru a nu fi detectat sistemul, tinerii „decojiseră” firul de primul strat de material plastic. Tânăra ieşeancă a fost eliminată din examen, iar prietenul binevoitor cu Mercedes a ajuns în atenţia Poliţiei. „Aparatura folosită a fost confiscată. Cei doi tineri din maşină sunt cercetaţi de Poliţie, încadrarea exactă a faptei urmând a fi stabilită după finalizarea cercetărilor”, a spus agentul de poliţie Anca Alexandra Vîjîiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0