Prima paginăEconomie

Aviz pentru un nou hypermarket la Roman, cu 200 de locuri de parcare

Aviz pentru un nou hypermarket la Roman, cu 200 de locuri de parcare

Dimensiune text

 

 

Două documentații de urbanism vor fi dezbătute de consilierii locali ai municipiului Roman în ședința extraordinară care este convocată pentru joi, 17 mai, de la ora 15. Una dintre acestea se referă la aprobarea planului urbanistic zonal pentru proiectul „Construire centru comercial, amenajare parcare, amplasare mijloace publicitare, amenajare acces auto și pietonal, strada Mihai Viteazu nr. 13, municipiul Roman, jud. Neamț”, proiect al cărui beneficiar este SC Terra Property SRL, mandatară pentru SC Ilba Grup SRL Bacău.

„Pe terenul de 15.600 metri pătrați, proprietatea beneficiarului, liber de construcții, se propune inserția unui centru comercial cu mărfuri alimentare și nealimentare, situat lângă o zonă rezidențială și la o arteră importantă de tranzit, lucru care nu contravine funcțiunilor admise, dar care diferă de destinația actuală. Clădirea va avea 5.228 de metri pătrați, va beneficia de accese diferențiate pentru aprovizionare (din strada Tirului) și public (din strada Mihai Viteazu), de 208 locuri de parcare, spații verzi și plantație de protecție spre zona de locuințe de la vest”, se precizează expunerea de motive a proiectului de hotărâre de va fi dezbătut de Consiliul Local în ședința de joi, a cărui documentație are avizul favorabil al Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism.

Noul hypermarket ar urma să aibă dimensiuni comparabile cu ale primului complex comercial de acest gen, deschis în Roman în vara anului 2006: magazinul Kaufland de pe Artera ocolitoare are o clădire de circa 5.500 de metri, amenajarea fiind făcută pe un teren de aproximativ 20.000 de metri pătrați, conform afirmațiilor reprezentanților companiei de la momentul inaugurării. Un alt hypermarket, ce va fi operat de Carrefour, va fi amenajat tot pe strada Mihai Viteazu, în zona autogării, urmând a fi deschis, conform previziunilor investitorilor, până la finalul acestui an.

 

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0