Prima paginăSocial

Avertizare meteo: două zile cu precipitații însemnate, lapoviță și ninsoare și intensificări ale vântului

Avertizare meteo: două zile cu precipitații însemnate, lapoviță și ninsoare și intensificări ale vântului

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o avertizare vizând ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și precipitații mixte, pentru mai multe zone din țară, inclusiv județul Neamț, valabilă în intervalul duminică 26, noiembrie, ora 18, până marți, 28 noiembrie, ora 18.

Conform meteorologilor, începând din seara de duminică, 26 noiembrie, aria precipitațiilor se va extinde din vest și va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării. În Banat, Crișana, Maramureș și zona de munte aferentă, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15 – 20 l/mp. Va ploua, iar în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei și în zona de deal din regiunile vestice, trecător se vor semnala precipitații mixte. La munte, treptat vor predomina ninsorile și mai ales în zona înaltă se va depune strat de zăpadă.

De luni, 27 noiembrie, ora 16, până marți, 28 noiembrie, ora 16, Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei se află sub avertizare meteo de tip cod galben vizând ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului. În intervalul menționat, în Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp. Local în județele Vrancea, Buzău, Brăila Ialomița, Călărași și Ilfov vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55 – 65 km/h. Cantități de apă de 15 – 20 l/mp și izolat 30 l/mp vor fi și în Dobrogea și vestul Olteniei. Îndeosebi în dimineața zilei de marți, precipitații mixte se vor semnala local în Oltenia și pe arii restrânse în Muntenia.

 

De luni, 27 noiembrie, ora 16, până marți, 28 noiembrie, ora 18, Carpații Meridionali și Orientali, sudul și estul Transilvaniei și vestul Moldovei se află sub avertizare meteo de tip cod galben vizând ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă și intensificări ale vântului la munte. În acest interval, în Carpații Meridionali și Orientali va ninge însemnat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare mai ales în zona înaltă, cu viteze la rafală de 55 – 70 km/h. Îndeosebi în noaptea de luni spre marți, 27 spre 28 noiembrie, și în prima parte a zilei de marți, 28 noiembrie, precipitații predominant sub formă de ninsoare se vor semnala și în sudul și estul Transilvaniei și vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zăpadă.

De luni, 27 noiembrie, ora 20, până marți, 28 noiembrie, ora 16, zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș se află sub avertizare de tip cod portocaliu vizând ninsori abundente, strat consistent de zăpadă și intensificări ale vântului. În intervalul menționat, în zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55 – 70 km/h spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0