Avertismentul Protecției Consumatorilor: atenție la reducerile de după sărbători

HomeEconomie

Avertismentul Protecției Consumatorilor: atenție la reducerile de după sărbători

 

Având în vedere ca ne aflăm în plin sezon al reducerilor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) vă recomandă să tratați cu maximă atenție toate ofertele promoționale și să verificați la cumpărături mai multe aspecte.

Astfel, orice anunț de reducere de preț exprimată în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil și fără echivoc pentru fiecare produs sau grupă de produse identice: fie prin menționarea noului preț lângă prețul anterior, barat, fie prin mențiunile „preț nou”, „preț vechi” lângă sumele corespunzătoare, fie prin menționarea procentului de reducere a prețului nou care apare lângă prețul anterior, barat, indiferent de tipul de vânzare cu preț redus (soldare, lichidare, promoționale).

Consumatorii trebuie să știe că orice vânzare cu preț redus, indiferent de tip (de soldare, de lichidare, promoțională etc.), trebuie să fie însoțită sau precedată de publicitate și anunțată sub denumirea ei („soldare/soldări/solduri”, „lichidare”, „promoții” etc), însoțită de data de debut și de durata acesteia.

În cazul in care oferta este deja in derulare, trebuie să fiți informați cu privire la valabilitatea reducerii sau că oferta este valabilă numai „în limita stocului disponibil”.

La achiziționarea pachetelor promoționale de tipul „3 la preț de 2”, trebuie să se verifice prețul individual al produselor, care trebuie să existe în mod obligatoriu la vânzare, pentru a-l putea compara cu prețul pachetului promoțional.

„Totodată, sfătuim consumatorii, în momentul cumpărării, să verifice dacă oferta mai este valabilă și dacă reducerea de preturi anunțată este identică cu cea reala (la cititoarele de cod de bare din cadrul marilor magazine sau direct la casă, daca prețul afișat este cel facturat). Pentru a evita orice situație neplăcută, rugăm în mod special toți consumatorii să solicite informații suplimentare atunci când au nelămuriri privind orice campanie publicitară făcută prin orice mijloace (în cadrul magazinului, prin afișe sau pliante, prin anunțuri pe site etc)”, mai precizează comunicatul ANPC.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0