Prima paginăSocial

Avansări în grad la ISU Neamț, cu ocazia Zilei Pompierilor din România

Avansări în grad la ISU Neamț, cu ocazia Zilei Pompierilor din România

Dimensiune text

Luni, 13 septembrie, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, pe Platoul Curții Domnești din municipiul Piatra Neamț a avut loc un ceremonial militar și religios pentru avansarea în grad a ofițerilor și subofițerilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului (ISU) Neamț care îndeplineau condițiile de înaintare în grad înainte de termen.

Cu acest prilej, au fost înaintați în grad doi ofițeri (în grad de locotenent-colonel – maior Alexandru Nicoleta; în grad de maior – căpitan Matei Gheorghiță), un maistru militar (Olaru Ioan) și cinci subofițeri în gradul de plutonier adjutant (Andrei Codruț-Constantin, Bucur Mihai, Câmpanu Mihail-Emil, Crăciun Paul-Ovidiu și Pricope Mihai-Bogdan).

„La aniversarea Zilei Pompierilor din România, adresez mulțumiri cadrelor militare în rezervă, pentru contribuția dumnealor la dezvoltarea acestei instituții. Totodată, adresez urări de succes în activitate voluntarilor ISU, membrilor cercurilor tehnico-aplicative de elevi Prietenii pompierilor, membrilor serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență și, nu în ultimul rând, membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. La ceas aniversar, adresez mulțumiri și felicitări tuturor colegilor pompieri din ISU Neamț care contribuie la executarea celor 12.000 de intervenții anuale și care, sub denumirea generică de pompier, desfășoară activități de control, avizare, autorizare, pregătire în domeniul situațiilor de urgență a populației, elevilor, salariaților și a autorităților, acordare prim ajutor calificat prin SMURD, scafandrerie, alpinism de intervenție, căutare, salvare, descarcerare, protecție NBC și decontaminare, asanare de muniție neexplodată, și, nu în ultimul rând, stingere a incendiilor. La mulți ani, pompieri nemțeni!”, a transmis cu acest prilej colonelul Mihai Ciprian Mitrea, inspector șef al ISU Neamț.

Citește și:   Începe depunerea cererilor pentru „Bani de liceu”

La 13 septembrie, pompierii au comemorat 173 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, moment care a rămas în istorie ca un act eroic al pompierilor militari în apărarea Revoluției de la 1848. ISU Neamț a fost înființat în anul 2004, instituție care a preluat misiunile Grupului de Pompieri Petrodava al județului Neamț și ale Inspectoratului de Protecție Civilă al județului Neamț în domeniul apărării împotriva incendiilor și al protecției civile.

Din luna martie a anului trecut, de când a fost declarată pandemia de SARS-CoV-2, printre misiunile încredințate în premieră pompierilor nemțeni se mai numără: transportul persoanelor suspecte sau confirmate cu virusul SARS-Cov-2; operaționalizarea și conducerea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției – organism în care își desfășoară activitatea reprezentanții instituțiilor angrenate în gestionarea pandemiei la nivel județean -, coordonarea operațională a Serviciului de Ambulanță al județului Neamț, dar și operaționalizarea și conducerea Nucleului județean de coordonare a activităților de vaccinare.

 

Foto: ISU Neamț

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0