Avansări în grad în cadrul ISU Neamț, cu ocazia Zilei Pompierilor

HomeSocial

Avansări în grad în cadrul ISU Neamț, cu ocazia Zilei Pompierilor

Miercuri, 13 septembrie, cu prilejul Zilei Pompierilor din România, pe platoul Curții Domnești din municipiul Piatra Neamț a avut loc un ceremonial militar și religios, pentru avansarea în grad a ofițerilor și subofițerilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” (ISU) al județului Neamț care îndeplineau condițiile de înaintare în grad înainte de termen.

Cu acest prilej au fost avansate în grad următoarele cadre militare: în grad de locotenent colonel – Tutulea Marius (Compartimentul Avizare – autorizare); în grad de căpitan – Afloarei Ionuț (locțiitor comandant Detașament de pompieri Tîrgu Neamț), Negru Ovidiu (Serviciul Comunicații și Tehnologia Informației), Rotaru Adrian (Serviciul Resurse Umane); în gradul de plutonier adjutant – Ionel Marius (Detașamentul Piatra Neamț), Mihăiluc Constantin (Detașamentul Tîrgu Neamț); în gradul de plutonier major -Costachi Cristian (Detașamentul Roman); în gradul de plutonier – Trifan Daniel (Detașamentul Piatra Neamț).

Cu această ocazie, au fost felicitați componenții lotului sportiv al ISU Neamț (campioni naționali la Concursurile profesionale ale serviciilor profesioniste), Serviciul profesionist pentru situații de urgență (SPSU) al Fabricii de Ciment Tașca (participare la etapa națională a Concursurilor SVSU și SPSU), Serviciul voluntar pentru situații de urgență (SVSU) Săbăoani (participare la etapa interjudețeană a Concursurilor SVSU și SPSU), cercurile de elevi Prietenii Pompierilor de la Școala Gimnazială Girov și Școala Gimnazială Brusturi.

„Ca în fiecare an, alături de pompierii militari au fost prezenți la ceremonialul militar prilejuit de Ziua Pompierilor și șefii SVSU din județ, voluntari din cadrul Programului Salvator din pasiune coșarul Stoica Ionică (colonel în rezervă) și foste cadre militare care sunt în rezervă. Un alt moment important din activitatea de astăzi a fost trecerea în rezervă a domnului colonel Gherasim Marius, care a ocupat funcția de Șef Centru Operațional. Mulțumim cetăţenilor pentru încrederea acordată pompierilor nemțeni și vă asigurăm că vom fi acolo unde va fi nevoie de noi! La mulți ani tuturor pompierilor din România!”, au transmis cu acest prilej reprezentanții ISU Neamț.

Tot miercuri, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în prezența ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a fost desfășurată festivitatea de decorare a cadrelor IGSU, cu ocazia Zilei Pompierilor din România. Cu acest prilej, plt. adj. Pruncu Bogdan, șef gardă intervenție stingere în cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, a fost desemnat „Pompier de onoare al anului”.

13 Septembrie, Ziua pompierilor din România, este o zi importantă pentru orice pompier din România, militar sau voluntar. Ziua pompierilor este un prilej de aducere aminte a Bătăliei din Dealul Spirii, moment care a rămas în istorie ca un act eroic al pompierilor în apărarea țării de la 1848.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0