Autoritățile analizează riscurile de inundații

Joi, prefectul Mihai Archip a convocat Grupul de suport tehnic pentru risc de inundații.

 

 

Întrunirea a avut ca scop analizarea situației de la Izvorul Muntelui și a zonelor de risc, în situația creșterii rapide de temperatură. La finalul întîlnirii s-a stabilit un Plan de măsuri pentru reducerea și limitarea efectelor inundațiilor în caz de topire bruscă a zăpezii.

Pînă cînd zăpada se va topi, în județ încă mai sînt probleme cu circulația. Joi, la prînz, două drumuri județene din zona Romanului mai aveau tronsoane blocate din cauza zăpezii viscolite: DJ 158 Români – Siliștea și DJ 159 B Izvoare (comuna Bahna) – Rahova – Cîrligi (comuna Filipești, județul Bacău).

Pentru deblocarea și menținerea stării de viabilitate a drumurilor județene se acționează  pe 12 sectoare de drum, cu 14 utilaje și 79 lucrători. Din punct de vedere al comunicațiilor rutiere, sînt afectate localitățile Români și Izvoare„, a afirmat Amalia Penu, purtător de cuvînt al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț.

Secția Drumuri Naționale Neamț a comunicat, joi, că circulația este asigurată pe toate drumurile naționale din județ, partea carosabilă fiind uscată, alternînd cu porțiuni umede și zăpadă tratată sub un centimetru.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!