Aurul şi argintul antic al României, aduse în Neamţ

HomeCultural

Aurul şi argintul antic al României, aduse în Neamţ

 

expozitie_Aurul-si-Argintul-AnticÎn perioada 21 septembrie – 30 octombrie 2016, Muzeul de Artă Piatra Neamţ va găzdui expoziţia „Aurul şi Argintul Antic al României”. Expoziţia, ce cuprinde un număr de 1.065 de obiecte şi seturi de obiecte din metale preţioase, descoperite în ultimele două secole în România, este organizată de Muzeul Naţional de Istorie a României, în colaborare cu 31 de muzee de profil din întreaga ţară.

Proiectul prin intermediul căruia expoziţia va ajunge în toate zonele României a fost demarat în decembrie 2013, evenimentul fiind găzduit, până acum, în alte 13 mari oraşe ale ţării. Cei care vor trece pragul Muzeului de Artă Piatra Neamţ vor putea consulta şi catalogul, cu peste 700 de pagini, în care sunt incluse informaţii detaliate despre toate piesele expuse.

„Concepută ca un spaţiu de comunicare şi (re)descoperire a unei multitudini de istorii din trecutul României, expoziţia Aurul şi Argintul Antic al României oferă vizitatorului contemporan o impresionantă incursiune istorică, într-o perioadă de peste 6.000 de ani, cuprinsă între Eneolitic şi Antichitatea Târzie (mileniul al V-lea î.H. – secolul al VII-lea d.H.), şi pune în valoare capodopere ale orfevrăriei preistorice şi antice de pe teritoriul României, un patrimoniu provenit din descoperirile arheologice ale ultimelor două secole. Aparent inalterabile, de o frumuseţe aparte, încărcate cu profunde şi multiple calităţi şi sensuri simbolice, exponatele proiectului Aurul şi Argintul Antic al României se numără printre cele mai valoroase bunuri din patrimoniul cultural al ţării noastre, multe unice în Europa şi în lume”, se arată în prezentarea evenimentului, făcută de Muzeul Naţional de Istorie a României.

Intrarea la această expoziţie va avea un cost diferit, tarifele urmând a fi supuse votului consilierilor judeţeni. Propunerile sunt ca adulţii să plătească 8 lei pe bilet, grupuri de minim 10 persoane – 5 lei pe bilet de persoană, iar elevii, studenţii şi pensionarii vor avea de plătit 3 lei pe bilet. Taxa foto a fost propusă la 15 lei, iar cea pentru filmare – 20 lei.

Comentarii

WORDPRESS: 0