Prima paginăSocialSanatate

Au venit banii pentru salariile angajaților din Spitalul Roman

Dimensiune text

Bugetul cheltuielilor cu salariile pentru Spitalul Municipal a fost suplimentat cu 1.925.000, care înseamnă mai bine de jumătate din costurile salariale din luna decembrie.

 

Medicii de la Spitalul Municipal au primit o veste bună din partea Direcţeia de Finanţe Publice. S-a aprobat suplimentarea bugetului la cheltuielile cu salariile cu 1.925.000 lei, asta însemnând că, pentru a putea face plăţile salariale pe luna decembrie, ar mai trebui doar 725.000 lei.

„Contractul cu Casa de Asigurări este doar pentru jumătate din luna octombrie, dar noi sperăm că nu vor fi probleme cu finanţarea în continuare. Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) ne-a asigurat că vom primi sumele aferente şi pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie. Nu putem preciza care cheltuieli sunt afectate în caz de lipsă de fonduri. Ideea este că bani sunt, dar nu avem permisiunea de a face plăţi. Problema este că ceea nu este în contract nu se poate deconta, şi dacă CNAS-ul nu are buget, nu se poata angaja să facă mai multe contracte. Aceste probleme au rezultat din faptul că bugetul pentru sănătate nu a fost de la început pentru tot anul, ci a fost acordat numai până la mijlocul lunii septembrie. Din totalul cheltuielilor spitalului dintr-o lună, 90% îl reprezintă salariile. Noi nu eram acoperiţi  cu bani pentru plăţile din decembrie”, a declarat Leonard Achiriloaei, directorul financiar-contabil al Spitalului Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0