Prima paginăActualitate

Au venit alimentele de la Uniunea Europeană

Dimensiune text

Luni, 12 ianuarie, au ajuns la Roman ajutoarele alimentare din partea Uniunii Europene. Acestea au început a fi distribuite în aceeaşi zi. 6.000 de pachete vor fi distribuite săracilor oraşului.

Luni, 12 ianuarie, au ajuns la Roman ajutoarele alimentare din partea Uniunii Europene. Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Roman se ocupă de depozitarea, manipularea şi distribuirea alimentelor către persoanele care au dreptul să primească aceste ajutoare. „Avem 4.100 de beneficiari pe liste. Cu siguranţă, însă, vor mai fi şi persoane care nu se găsesc pe aceste liste, dar se încadrează în criterii şi, de aceea, noi am primit aproape 6.000 de pachete. Vom vedea câte pachete se vor da pe listele întocmite de instituţiile care au în evidenţă beneficiarii de alimente, vom da şi celor care se încadrează în criterii, pe baza unor liste suplimentare, iar restul probabil că vor fi distribuite în localităţile unde nu au ajuns aceste ajutoare. Cred că, într-o săptămână, vom termina de împărţit aceste alimente”, a declarat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul Romanului.

Cei care sunt parte din grupul-ţintă primesc: patru litri de ulei, patru kilograme de zahăr, şase kilograme de făină, şase kilograme de mălai, 400 grame de paste făinoase, opt cutii de conserve cu carne de porc de 300 de grame, şase cutii de conserve de carne de vită de 300 de grame şi zece cutii de conserve de pate de ficat, de 200 de grame. Beneficiarii acestui program sunt: familiile care beneficiază de venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, şomerii, pensionarii cu pensii mai mici de 400 de lei/lună, persoanele cu handicap şi veteranii.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • legionarul 7 ani

    parca ce cumparam din supermarket-uri nu sant aceleasi e-uri ,numai ca pe alea se dau bani astea sant gratis cel putin ,asta e daca nu luam atitudine,comentam latram, dar nu musca unul asa ne-au dresat de bn………