Au început înscrierile la clasa pregătitoare

HomeSocial

Au început înscrierile la clasa pregătitoare

 

clasa pregatitoareÎn anul școlar 2017 – 2018, în județul Neamț vor funcționa 201,16 clase în regim de clasă pregătitoare: 197,16 clase învățământ de masă (135,16 clase în mediul rural – 113 de sine stătătoare și 22,16 învățământ simultan -, 62 în mediul urban – 59 în sistem tradițional și trei clase în regim alternativa educațională „Step by step”), trei clase de învățământ special (câte una la centrele școlare pentru educație incluzivă din Piatra Neamț, Roman și Tîrgu Neamț) și o clasă de învățământ particular, informează ISJ Neamț. În aceste clase vor învăța 4.211 elevi, din care 4.172 în învățământ de masă (2.604 în mediul rural și 1.568 în mediul urban), 24 în învățământul special și 15 în învățământ particular.

Prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare pentru anul școlar urător a început luni, 27 februarie, și se va încheia joi, 16 martie. Programul secretariatelor unităților de învățământ este de luni până vineri între orele 8 – 18 și sâmbăta între orele 9 – 13. Părinții sau reprezentanții legali vor putea completa online sau la unitatea de învățământ cererea de înscriere, iar validarea acesteia se va face la secretariatul școlii. Documentele necesare la înscriere sunt: copia după cartea de identitate a părintelui și copie după certificatul de naștere al copilului. Copiile vor fi certificate conform cu originalul de către secretariatul unității de învățământ. Se pot înscrie copiii care împlinesc 6 ani până în 31 august 2017 inclusiv și copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie 2017 și 31 decembrie 2017 dacă, în urma evaluării psihosomatice, au primit rezultat pozitiv.

Până la data de 2 martie, în toate școlile din județ se va desfășura activitatea clasei pregătitoare se va organiza „Ziua porților deschise”, zi în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile destinate activităților la clasa pregătitoare și vor putea purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate, informează ISJ Neamț. Ziua în care se va desfășura această activitate va fi stabilită de către conducerea fiecărei unități școlare.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0