Prima paginăSocial

Au furat 80.000 euro dintr-o oală îngropată la temelia casei

Dimensiune text

Șase tineri cu vîrste între 16 și 22 ani au furat 80.000 euro și 800 grame de bijuterii din aur. Banii și bijuteriile erau într-o oală îngropată în temelia unei case.

 

 

Patru tineri din Piatra Neamț și doi minori din Zănești au fost reținuți de polițiști după ce au fost identificați ca fiind autorii unui furt în valoare de 80.000 euro. Cel mai probabil, tinerii din Zănești au auzit de la consăteni despre faptul că doi soți, care lucrează în străinătate, au decis să îngroape, în fundația casei pe care o construiau, tot ceea ce au reușit ei să strîngă de-a lungul timpului. Mica avere, adică 80.000 euro și 800 grame de bijuterii din aur, era ținută într-o oală de inox, care, la rîndu-i, era îngropată în temelia casei.

Furtul a fost pus la cale la începutul lunii februarie, iar pe data de 10 februarie a fost dată prima lovitură. Cei care au acționat a fost un minor de 16 ani din Zănești și Andrei D., de 22 de ani, din Piatra Neamț. Timp de 11 nopți, aceștia au intrat și au luat tot ce se afla în oală, aranjînd totul ca nimeni să nu observe nimic ziua. Cei care „țineau de șase” erau Andrei V., de 19 ani, din Piatra Neamț, și un adolescent de 17 ani, din Zănești. Cei patru au împărțit prada cu alți doi tineri de 19 ani din Piatra Neamț.

Persoana care a descoperit furtul a fost mama unuia dintre soți. Aceasta a alertat polițiștii miercuri, 22 februarie, povestindu-le acestora despre oala cu bani și bijuterii. Miercuri seară, polițiștii au efectuat percheziții domiciliare, autorizate de Judecătoria

Piatra Neamț, ocazie cu care au fost recuperate suma de 40.000 euro, suma de 7.000 lei și o brățară din aur. Totodată, de la domiciliile suspecților au mai fost ridicate haine, o canapea, un dulap și patru anvelope cu jante aferente pentru autoturism, bunuri ce au fost achiziționate cu bani proveniți din furt.

Suspecții au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere, pe o perioadă de 24 de ore, patru dintre aceștia sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat și complicitate la furt calificat și ceilalți doi pentru comiterea infracțiunii de tăinuire.

Toți au fost prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunere de arestare preventivă, dar procurorii au decis ca cei patru acuzați de furt calificat să primească interdicția de a părăsi țara, iar cei doi care au tăinuit fapta să fie cercetați în stare de libertate.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0