Prima paginăSocial

Au fost publicate modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională și Bacalaureatul din 2017

Au fost publicate modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională și Bacalaureatul din 2017

Dimensiune text

 

bacalaureatElevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a care vor susține anul viitor Evaluarea Națională și Bacalaureatul au la dispoziție, din această săptămână, modele de subiecte în vederea pregătirii celor două examene. Elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, modelele de subiecte au fost publicate pe site-ul subiecte2017.edu.ro.

Pentru Evaluarea Naţională, modelele de subiecte au fost construite în funcție de următoarele trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

„Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru examenul național de Bacalaureat au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaților de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare. De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul trecut nu au fost operate modificări în structura subiectelor”, precizează un comunicat al Ministerului Educației.

Centrul Național de Evaluare și Examinare este instituția din subordinea Ministerului Educației specializată în evaluare educaţională, având ca atribuţii, printre altele, asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar, inclusiv elaborarea probelor de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0