Au fost aprobate proiectele pentru cinema „Unirea” și pentru cartierul din strada Fabricii

HomeSocial

Au fost aprobate proiectele pentru cinema „Unirea” și pentru cartierul din strada Fabricii

În această săptămână, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a comunicat Primăriei municipiului Roman faptul că două dintre proiectele municipalității depuse pentru beneficia de fonduri europene, în valoare totală de circa 35 de milioane de lei, au intrat în faza de contractare, a anunțat primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, în cadrul conferinței de presă de vineri, 7 mai.

Este vorba despre un proiect privind reabilitarea cinematografului „Unirea” și a zonei adiacente, precum și un proiect privind reabilitarea locuințelor sociale din strada Fabricii și a zonei. Urmează ca, în perioada imediat următoare, să fie efectuată o vizită la fața locului de către ofițerii de monitorizare, iar ulterior să fie semnate contractele de finanțare pentru cele două obiective.

Primul proiect se referă la Reabilitarea și modernizarea clădirilor cu destinație socială pentru populația cartierului urban defavorizat zona Fabricii, reabilitarea străzii Fabricii și construirea de căi de acces la locuințele sociale din această zonă. Este un proiect care are o valoare de 19.417.694 de lei, iar proiectul va include și reabilitarea și amenajarea a 208 spații locative.

Cel de-al doilea proiect se referă la Modernizarea și dotarea Centrului multicultural „Unirea”, precum și la reabilitarea și modernizarea străzilor și căilor de acces din această zonă. Proiectul are o valoare de 15.942.449 de lei și cuprinde atât reabilitarea clădirii fostului cinematograf și dotarea acesteia, precum și amenajarea integrală a căilor de acces spre cinematograf, amenajarea a 1.649 de metri pătrați de spații de parcare și a 400 de metri pătrați de spații verzi.

Ambele proiecte au termen de finalizare data de 31 decembrie 2023.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 5
 • Liviu P 3 ani ago

  Părerea mea e că ar fi fost mai potrivit construirea unui cinematograf la Mall – Roman Value, decât acolo între blocuri. Nostalgia vremurilor apuse, nu cred ca va mai umple sala cinematografului Unirea, așa ca altă dată și în locația prezentă…

 • Emilia 3 ani ago

  De ce ,timp de 32 de ani,clădirea ,,Unirea,, a fost lăsată,deliberat ,să se ruineze?Nu era mai ușor să fie îngrijită,întreținută ,să nu necesite sume atât de mari pentru reabilitare?

 • Mihai1 3 ani ago

  Parca la un moment dat se pune problema sa-i mute pe astia din strada Fabricii, undeva spre zona Lutca.
  Mutati-i de la Grajduri.
  Ani la rand au terorizat zona garii.
  Astia merita sa locuiasca cat mai departe de civilizatie.
  Nu se vor conforma niciodata progresului.
  Raman niste primitivi plini de ura la adresa noastra a romanilor.

 • Mircea 3 ani ago

  Proiectul de investitii pentru. zona Fabricii este benefic; trebuie sa-i integram in societate pe cetatenii din aceasta zona, nu sa-i mutam in camp!
  Proiectul de investitii pentru cinema Unirea nu mai este de actualitate si nu mai e rentabil! E ca si cum ai construi un parc la munte, un stadion de fotbal modern la tara sau o telecondola la Roman! Daca mai e posibil, acest proiect ar trebui inlocuit cu un alt proiect rentabil si benefic pentru intreaga comunitate.

 • Mai trebuie un proiect la Gangul TOSCAn… transformat în pisoare (ce oroare) tapetat cu obscenități… pe aici o fi trecând și viceprimul la scârbici?