Prima paginăRoman

ATV-ul cu șenile a învins zăpada din Neamț

Dimensiune text

Pompierii romașcani sunt sprijiniți, în lupta cu nămeții, de colegi din județul Mureș. Cinci pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Mureș au venit la Detașamentul de Pompieri Roman cu un ATV pe șenile.

 

 

Pompierii mureșeni au ajuns cu autovehiculul în localități care au fost izolate de restul județului din cauza drumurilor impracticabile. „ATV-ul a ajuns la noi de cel mult o lună. Până acum, nu l-am folosit, fiindcă nu a fost nevoie, dar ne bucurăm că se dovedește a fi util la dumneavoastră. Este un ATV cu tracțiune 8×8, care ajunge, datorită șenilelor, în locuri greu accesibile și poate merge și pe apă. Este dotat cu targă pentru transportul victimelor, poate fi acoperit cu prelată și are troliu propriu, necesar în cazul în care se împotmolește„, a afirmat locotenentul Liviu Danciu, purtătorul de cuvânt al ISU Mureș.

Miercuri seară, autoșenilatul a ajuns în satele Chilii și Valea Ursului. De acolo, pompierii au preluat două persoane care trebuiau să ajungă la Spitalul de Urgență Roman. Cu același ATV, pompierii mureșeni au ajuns în satul Băneasa din comuna Bozieni, pentru a prelua un copil de nici două luni. Micuțul era bolnav și a fost preluat de asistentul medical care a venit cu ATV-ul, dus până la Ambulanță, iar de acolo, transportat la spital.

În comuna Tămășeni, pompierii romașcani au intervenit cu o autospecială și șase subofițeri pentru a scoate din zăpadă o ambulanță blocată. Ulterior, ATV-ul cu șenile a intrat în sat, de unde a luat doi pacienți: un bărbat care și-a rupt un picior și un altul cu probleme cardiace. Persoanele au fost duse până la ambulanță, iar, de acolo, transportate la spital.

Și joi, pompierii din județul Mureș au intervenit pentru a ajuta persoane blocate de zăpadă. Aceștia au ajuns în satul Chilii, de unde au preluat un copil de opt luni, care a fost transportat la Spitalul de Urgență Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • VICTOR 8 ani

    Fiindca iarna este lunga si grea, va trebui ca ISU Roman sa fie dotat cu ATV-uri pentru a interveni in localitatile rurale limitrofe. Primariile rurale vor trebui sa achizitioneze aceste agregate pentru zonele greu accesibile. Primaria trebuie sa achizitioneze freze mici pentru degajarea trotuarelor. Se poate externaliza aceasta actiune. Iata o oportunitate de afaceri.