Atleta romașcană Bianca Ghelber, medalie de argint la Cupa Europei

HomeSocial

Atleta romașcană Bianca Ghelber, medalie de argint la Cupa Europei

În acest final de săptămână, la Leiria (Portugalia) s-au desfășurat întrecerile Cupei Europei de aruncări de iarnă, în care România a fost reprezentată de opt atleți, între care și sportiva romașcană Bianca Ghelber (SCM Bacău, CSA Steaua București), în proba de aruncare a ciocanului.

Finala A a probei senioarelor s-a desfășurat duminică, 12 martie, de la ora locală 12.45, în cea de-a doua zi a Cupei Europei. Campioană europeană, Bianca Ghelber (SCM Bacău – CSA Steaua București, antrenor Mihaela Melinte) s-a clasat pe locul secund în această probă, cu o primă încercare care a măsurat 71,52 metri. Medalia de aur a revenit Sarei Fantini (Italia), care a stabilit cea mai bună performanță mondială a sezonului, cu 73,26 metri, pentru ca pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere să se urce daneza Katerine Jacobsen, cu 71,08 metri (season best – SB).

În cadrul competiției, România a mai obținut o medalie, de argint, în proba de aruncare a discului – seniori, prin Alin Firfirică (CSA Steaua București – CSM Onești, antrenor Teodoru Agachi), cu o încercare care a măsurat (63,78 metri – SB). În clasamentul pe medalii, din 22 de țări care au punctat, România a ocupat locul 12.

 

 

Foto: Federația Română de Atletism

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0