Atenţionare de ploi şi vînt puternic în toată ţara

Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis vineri o atenţionare meteorologică de ploi şi vînt puternic, valabilă în intervalul 14 aprilie, ora 09.00 - 15 aprilie, ora 21.00.

Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis vineri o atenţionare meteorologică de ploi şi vînt puternic, valabilă în intervalul 14 aprilie, ora 09.00 – 15 aprilie, ora 21.00.

 

 

În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta temporar prin averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vîntului în toate regiunile ţării.

În sudul țării, precum şi în zonele de deal şi de munte, cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30l/mp.

 

 

Prognoza meteo pînă marţi

VINERI NOAPTE (13/14 aprilie)
Nebulozitatea se va accentua treptat în majoritatea regiunilor şi se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vîntului, pe arii extinse în jumãtatea de sud-vest a ţãrii, unde izolat, îndeosebi la munte, cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrînse, spre sfîrşitul intervalului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 12 grade.

SÎMBĂTĂ (14 aprilie)
Vremea va fi instabilã. Temporar înnorãrile vor fi accentuate şi vor fi averse, însoţite de descãrcãri electrice, pe arii extinse în Banat, Oltenia, Muntenia şi Moldova, unde cantitãţile de apã vor depãşi local 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp, mai ales în zonele deluroase şi montane din aceste regiuni. Vor fi condiţii de grindinã. În nord-vestul şi centrul ţãrii doar local vor fi ploi de scurtã duratã. Vîntul va avea intensificãri îndeosebi în jumãtatea de est a teritoriului, cu viteze mai mari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade, iar cele minime se vor situa între 5 şi 12 grade. Presiunea atmosferica va continua sã scadã.

DUMINICĂ (15 aprilie)
Vremea se va menţine în general instabilã. Mai ales ziua, temporar înnorãrile vor fi accentuate şi se vor semnala averse, însoţite de descãrcãri electrice. Izolat, îndeosebi la munte, cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. Vîntul va prezenta unele intensificãri în Dobrogea, dar şi în celelalte regiuni în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 11…12 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei pînã la 20…21 de grade în sud-est. Temperaturile minime se vor situa între 5 şi 12 grade. Presiunea atmosferica va fi în creştere îndeosebi în regiunile sudice.

LUNI (16 aprilie)
Vremea se va menţine în general instabilã. Temporar vor fi averse în jumãtatea de nord a ţãrii şi pe arii restrînse, ziua, în restul teritoriului. Izolat ploile vor fi însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vîntului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 22 de grade, iar cele minime se vor situa între 4 şi 11 grade.

MARŢI (17 aprilie)
Vremea se va menţine în general instabilã. Vor fi averse pe arii extinse în jumãtatea de sud-est a ţãrii, însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vîntului. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala mai ales în prima parte a zilei. Izolat vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime, în scãdere mai accentuatã în jumãtatea de nord-vest a ţãrii, vor fi cuprinse, în general, între 10 şi 18 grade. Temperaturile minime se vor situa între 1 şi 9 grade.


COMENTARII

WORDPRESS: 0