Prima paginăActualitateRoman

Asociaţii cu gunoi „în poartă”

Dimensiune text

Mai multe asociaţii au „uitat” să plătească pentru ridicarea gunoiului. Firma de salubritate ia în calcul varianta de a nu mai ridica gunoiul de la rău-platnici.

Mai multe asociaţii de proprietari din Roman vor rămâne cu gunoiul neridicat dacă nu vor face eforturi pentru plata facturilor restante. Reprezentanţii firmei de salubritate sunt decişi să nu mai preia deşeurile de pe platformele special amenajate acolo unde conducerile asociaţiilor de proprietari nu plătesc facturile. Campioană la numărul de facturi restante este Asociaţia de proprietari nr. 4RM, cu 20 de facturi neplătite, care însumează 26.298 lei. În schimb, cea mai mare restanţă o înregistrează Asociaţia de proprietari nr. 28, care are de plătit firmei de salubritate 64.532 de lei, sumă ce provine din cele 19 facturi restante. „Suntem decişi să nu mai ridicăm gunoiul de la aceste asociaţii, până când nu vor începe să plătească. Dezavantajul este că acelaşi punct gospodăresc este folosit de mai multe asociaţii şi disconfortul produs va afecta pe toată lumea. Dar trebuie înţeles că, aşa cum se plătesc facturile la apă, gaze naturale şi energie electrică, trebuie plătit şi serviciul de salubritate”, a afirmat Ionel Ciocan, directorul SC Rossal SRL Roman.

Pe lista asociaţiilor datornice se mai află Asociaţia nr. 56, cu 16 facturi restante, Asociaţiile nr. 37 şi 38S, fiecare cu câte 15 facturi din urmă, Asociaţia nr. 8, care trebuie să plătească 14 facturi ce însumează peste 37.000 de lei, şi Asociaţia nr. 48, care are de plată peste 34.000 de lei.

În schimb, reprezentanţii Asociaţiei nr. 13 – acolo unde fostul administrator a dispărut lăsând o „gaură” de 130.000 de lei – au început să plătească facturile restante la utilităţi, dar şi alte datorii. „La noi au de plată 59.783 de lei, dar plătesc, lunar, factura curentă şi sume restante”, a precizat directorul Ionel Ciocan.

Asociaţiile care riscă să rămână cu gunoiul „la uşă” vor primi, în perioada următoare, notificări şi somaţii din partea firmei de salubritate.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • Cicerone 8 ani

  Problema vine de la rau platnici. Asociatiile de proprietari ar trebui sa ia cele mai dure masuri referitoare la rau platnici. Nu sa fiu eu debransat de la apa ca un vecin nu vrea sub nici o forma sa plateasca, nu vreau sa-mi puta toata zona de gunoi neridicat pentru ca vecinul meu isi pune toata ambitia de a nu plati. Luati masuri, intrati cu mascatii in casa omului si puneti sigiliu pe consumul de apa.
  Nu pot sa ma abtin sa nu vorbesc de legea data de consiliul local. Cea referitoare la distribuirea pe numar de persoane a pierderilor. E total eronata. Pierderile daca ar fi de 1 m cub prin diferenta nu ar fi nici un fel de problema, din pacate ele vin de la furtul de apa. Se vede cat lumea ca vecinul pensionar (cu 2 persoane declarate la intretinere) declara in fiecare luna 2 metri cubi de apa – total 40 lei. Vecinul cu 3 copii adica 5 persoane declara de intretinere 12 m cubi de apa. – total 150 lei. Multumim consiliului local pentru lege si ca nu ia nici un fel de atitudine la furtul de apa!

 • alexa vasile 8 ani

  CICERONE ? nu plange in van ,rezolvarea problemei e in maniile tale ,nu
  trebuie decat sa faci contorizare si facturare individuala pe baza de contract direct cu apa-serv si ai scapat de rau platnici di care cauza opreste apa la tot blocul si nu vei mai plati nici pierderile asa cum am procedat eu si nu mai am probleme
  SUCCES.