Prima paginăSocial

Asociații cu datorii la Apa Serv, în pericol să rămână fără apă

Asociații cu datorii la Apa Serv, în pericol să rămână fără apă

Dimensiune text

 

Câteva zeci de familii din Roman sunt în pericol să rămână fără alimentare cu apă, din cauza datoriilor către compania județeană Apa Serv. Furnizorul de apă a trimis notificări și somații către asociațiile de proprietari în cauză, Asociațiile nr. 29 și 59. Una dintre asociații a efectuat câteva plăți din restanțe în ultimele zile, dar la cealaltă câteva scări de bloc, cu locatari rău-platnici, sunt în pericol iminent de a rămâne fără apă.

„Asociația 29 și Asociația 59 au primit somații privind neachitarea unor debite către Apa Serv și aceste asociații au fost somate să achite, în caz contrar urmând a fi debranșate de la rețelele de alimentare cu apă. Deși nu este în competența primăriei – vorbind de o societate a Consiliului Județean și de asociații de proprietari, care sunt independente -, am preferat să mă implic la nivelul unor discuții. Pe de-o parte, la societatea Apa Serv, pentru a amâna această debranșare și, pe de altă parte, prin discuții cu asociațiile de proprietari, pentru a-i face să conștientizeze că, odată ce ai beneficiat de un serviciu, trebuie să plătești”, a declarat în conferința de presă de luni, 9 octombrie, primarul Lucian Micu.

Autoritățile spun că reprezentanții Asociației nr. 59 au făcut o plată vineri și încă una luni și că, în acest moment, asociația a ieșit din pericolul debranșării. „Din păcate, la Asociația nr. 29 nu s-a făcut încă nicio plată și, din discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții asociației, am înțeles că există scări cu persoane bune platnice, dar și scări cu foarte multe persoane rău platnice”, a mai afirmat primarul Lucian Micu.

Citește și:   Angajări la Primăria Roman, posturi de inspector și referent scoase la concurs

Acesta a mai precizat că în cadrul celor două asociații nu există posibilitatea debranșării individuale a rău-platnicilor și că, dacă nu vor fi achitate restanțele, debranșările urmează să se facă pe scări bloc. Primarul a mai adăugat că va purta în continuare discuții cu reprezentanții asociațiilor de proprietari din Roman pentru a-i determina de datornici să-și achite restanțele și pentru a nu-i mai pune și pe alții în pericol de a rămâne fără apă.

De asemenea, primarul a atras atenția asupra avantajelor reprezentate de efectuarea de lucrări de instalare a rețelelor de apă individuale, contorizate separat pe fiecare apartament, care elimină pericolul debranșării colective. În acest caz, dacă vor exista solicitări de la asociații, lucrările ar putea fi făcute cu plata în rate de către societatea Locato Serv.

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • Initiativa este buna dar lucrarea sa coste 300-400 roni asa cat a costat contorizarea individuala la scara unde locuiesc.in felul acesta va fi aplicabila initiativa.
  Implicativa in relizarea acestui deziderat.

 • da ar fi foarte bun sa ne bransam individual dar instalatia sa o facem noi proprietarii pe cont propriu nu sa na dati pe mana la societatea locato serv sa ne jecmaneasca de bani