Asistații social muncesc, în medie, 48 de ore pe lună

HomeSocial

Asistații social muncesc, în medie, 48 de ore pe lună

 

 

Primăria municipiului Roman, prin Direcția de Asistență Socială, anunță că, în anul 2017, au prestat ore de muncă lunar între 80 şi 120 de persoane beneficiare ale ajutorului social, cu o medie de 48 de ore pe lună. Pentru anul în curs, printr-un proiect de hotărâre, se propune consilierilor locali să aprobe planul anual de acţiuni pentru repartizarea orelor de muncă către beneficiarii de ajutor social.

Conform proiectului se hotărâre, în anul 2018 se propune, în general, salubrizarea unor zone pe care se depozitează necontrolat deşeuri menajere şi nemenajere, precum şi întreţinerea primară a unor zone verzi. Astfel, dacă și aleșii locali vor fi de acord, în lunile ianuarie, februarie, martie, noiembrie şi decembrie, asistații social vor efectua următoarele lucrări: curăţarea de zăpadă, gheaţă și material antiderapant a trotuarelor; greblat spații verzi; salubrizarea și supravegherea zonelor din apropierea platformelor gospodarești și a punctelor de colectare selectivă; măturat alei, parcuri și trotuare; curățarea de zăpadă și gheață a aleilor din Parcul Municipal și ale parculețelor de joacă pentru copii de pe raza municipiului.

Pentru lunile aprilie-octombrie, asistații social ar urma să execute următoarele lucrări: greblat spaţii verzi; măturat alei şi trotuare; greblat, colectat şi încărcat resturi menajere şi vegetale din zone neorganizate (dig Moldova, lizieră Moldova, strada Islazului, Obor, Artere ocolitoare, strada Teiului – Pod de fier, Aleea Revolutiei – Troiță, liziera Kaufland, Strand, zona blocurilor ANL); curăţat şanţuri şi rigole străzi; salubrizarea și supravegherea platformelor gospodărești și a punctelor de colectare selectiva; pregătire teren în vederea însămânţării gazonului; împrăștiat pământ vegetal; executat gropi în vederea plantării de arbori și arbuști pe aliniamentele stradale; tăiat lăstari arbori de pe aliniamentele stradale.

În municipiul Roman sunt în acest moment aproximativ 190 de dosare aflate în plată pentru a beneficia de ajutor social din partea statului.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Lica Mosu 5 ani ago

    @ Alesi locali ! ,,Supravegherea platformelor gospodărești și a punctelor de colectare selectiva” – daca s-ar face asta ar scadea costurile cu salubrizarea si s-ar mai recicla unele deseuri !

  • Vasile Tudorachi 5 ani ago

    prezenta si activitatea asistatilor sociali,sa fie verifica riguros,de angajatii Directiei de Asistenta Sociala.