Prima paginăActualitateNeamt

Asfaltări din economii, pe drumurile județene

Dimensiune text

Consiliul Judeţean Neamţ va turna asfalt, în perioada imediat următoare, pe patru drumuri judeţene, cu fonduri care provin din economiile din activitatea de deszăpezire din sezonul rece trecut, după cum susţin reprezentanţii instituţiei.

Cele patru trasee pe care se va lucra imediat ce se vor încheia procedurile pentru stabilirea firmei care va executa lucrarea sunt: DJ 156A – limita cu judeţul Bacău (doi kilometri), DJ 156C Tazlău – Casa de Copii (un kilometru), DJ 201C Tămăşeni (trei sute de metri liniari) şi DJ 159 Bahna (şapte sute de metri liniari). Suprafaţa totală care va fi acoperită cu asfalt în viitorul apropiat este de circa 24.000 de metri pătraţi.

„În anul 2015, Consiliul Judeţean Neamţ, în calitate de administrator al reţelei de drumuri judeţene, a avut în derulare contractul nr. 18.463/2014, prin care au fost contractate lucrări de întreţinere şi reparaţii în valoare totală de 8.400.000 de lei. Din activitatea de iarnă, aferentă anilor 2014 – 2015, s-a realizat o economie de 836.000 de lei, valoare cu care s-a diminuat contractul menţionat. Pentru asigurarea stării de viabilitate a drumurilor judeţene, s-a organizat procedura de achiziţie pentru realizarea, din aceste economii, a unor lucrări de reînnoire a îmbrăcăminţilor rutiere, prin covoare bituminoase, în grosime de cinci centimetri. Suprafaţa totală estimată a se acoperi cu asfalt din aceste economii este de circa 24.000 de metri pătraţi – aproximativ patru kilometri lungime. Lucrările vor fi realizate în zonele care au fost inventariate ca fiind cu probleme. Specialiştii Consiliului Judeţean Neamţ au stabilit că se va interveni pe DJ 156A, DJ 156C Tazlău – Casa de Copii, DJ 201C Tămăşeni şi DJ 159 Bahna. În data de 3 noiembrie 2015 a avut loc şedinţa de deschidere a ofertelor, la care s-au prezentat trei societăţi de construcţii, care au licitat pentru atribuirea acestui contract. Procedura este în curs de evaluare şi urmează a se stabili câştigătorul”, a declarat Constantin Iacoban, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

Lucrările vor fi începute în cel mai scurt timp, pentru a se putea profita de condiţiile climatice favorabile din această perioadă a anului.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0