Prima paginăActualitateRoman

Asfalt de sute de mii de lei pe artera Roman-Est

Dimensiune text

Lucrările au fost reluate după ce au venit bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Din 5,5 kilometri de asfalt, s-a realizat aproape un kilometru. 

Banii care au fost daţi, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), pentru artera ocolitoare Roman-Est, au permis reluarea lucrărilor pe această şosea. „S-a început din nou lucrarea pe Roman-Est, aproape un kilometru din artera ocolitoare este deja asfaltat. Vineri, 24 iulie, a avut loc inspecţia de la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi a fost dat avizul de fază pentru continuarea lucrărilor. Sperăm ca firmele care lucrează să meargă în avans faţă de sumele care vor veni. Din discuţiile noastre, va încerca să facă o cantitate mai mare de lucrări decât cea care ar fi direct corespunzătoare sumelor de bani venite de la bugetul naţional”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Artera ocolitoare Roman-Est a primit, în luna mai, 200.000 de lei de la MDRAP. Înainte de efectuarea lucrărilor din iulie, proporţia realizată din această investiţie era de 25-30%. Cu toate acestea, şeful administraţiei locale este optimist. „Artera este structurată la nivelul fundaţiei, acum doar se toarnă asfaltul. Dacă vor mai veni bani la toamnă, constructorul poate să o termine anul acesta, Foarte mult mi-aş dori. Dar şi anul viitor, în primăvară, dacă o termină, tot e bine”, a conchis primarul Leoreanu.

Pentru realizarea ocolitoarei Roman-Est, Primăria municipiului Roman a cumpărat terenuri de la proprietarii din zona prin care trece şoseaua, proiectul întocmit fiind scos la licitaţie pe tronsoane.

Primul tronson, cuprins între porţiunea de pe strada Cucutei şi intersecţia cu DJ 207A, a fost realizat, în mare parte, cu fonduri de la Guvern şi a costat aproximativ 1.000.000 de lei. Al doilea tronson, cuprins între DJ 207A, strada Plopilor şi DN 2, a fost scos la licitaţie în 2013. Pentru un preţ de referinţă de 6.581.532 lei, firmele Imrom şi Darcons au de făcut 5,5 kilometri de drum adecvat traficului greu şi câteva podeţe, care să traverseze unele canale de desecare. La un an de la desemnarea câştigătorilor, s-au realizat podeţele şi s-a balastat drumul. În noiembrie 2013, pentru Roman-Est s-au alocat, de la Ministerul Dezvoltării Regionale, 300.000 de lei, iar la începutul lui 2014 s-au dat mai dat 400.000 de lei, de la acelaşi minister.

COMENTARII

WORDPRESS: 0