ASCHF-R – Filiala Roman are un nou sediu, în cartierul Bălcescu

HomeSocial

ASCHF-R – Filiala Roman are un nou sediu, în cartierul Bălcescu

 

 

Luni, 1 octombrie, are loc darea în folosință, pentru o perioadă de cinci ani, a fostului sediu al grădiniței din cartierul Bălcescu către Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din România (ASCHF-R) – Filiala Roman. În acest fel, zecile de copii ce au probleme de mobilitate vor putea dispune de un spațiu adecvat pentru desfășurarea orelor de recuperare, dar și pentru activitățile pe care le dezvoltă pentru reabilitarea fizică sau, pur și simplu, pentru relaxare și distracție.

„În urma hotărârii Consiliului Local de joi, am încheiat un acord de parteneriat cu această asociație și care, pe o perioadă de cinci ani, începând chiar de astăzi, își va desfășura activitatea acolo. E un obiectiv la care ne-am gândit de mai mult timp, ne-am implicat foarte mult și iată că, în sfârșit, am reușit să le oferim un spațiu copiilor și părinților acestor copii, pentru a-și desfășura atât activitățile cu caracter educativ și de recuperare, dar, mai ales, cele de socializare. Urmează ca, în primăvara anului viitor, să achiziționăm și un loc de joacă dedicat copiilor cu probleme fizice, astfel încât să întregim acest ansamblu. Vreau să felicit și reprezentanții acestei asociații și părinții care s-au implicat foarte mult în aceste lucrări de reabilitare, chiar de la ei venind dorința și propunerea ca întreaga împrejmuire să fie vopsită de către ei, gardul de la grădiniță, aducându-și, astfel, și ei aportul la această activitate a noastră”, a declarat primarul Lucian Micu.

ASCHF-R a avut sediul de la înființare și până acum într-un spațiu de la Grădinița cu program prelungit nr. 1 din strada Ion Creangă, însă acesta era insuficient pentru numărul copiilor și activitățile pe care aceștia le pot desfășura pentru a ajuta la recuperarea fizică.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0