Prima paginăSport

Aruncătorii romaşcani au avut un an relativ bun

Dimensiune text

Antrenorii Carmen Iederan şi Emilian Floroiu sunt de părere că şi-au îndeplinit obiectivele.

Decembrie este luna bilanţului anual şi în domenul şcolii romaşcane de aruncări, una dintre cele mai bune între cele din ţară, lucru demonstrat cu vârf şi îndesat de-a lungul anilor. Profesionalismul unor antrenori de marcă, precum Carmen Iederan, Emilian Floroiu sau Lucică Cucoş, a dus la formarea de campioni, generaţie de generaţie. Nu întâmplător, cei trei tehnicieni au fost premiaţi de către conducerea Clubului Atletic Roman la finalul săptămânii trecute, pentru rezultatele elevilor lor. Iată, mai jos, câteva consideraţii a doi dintre tehnicieni.

Reînnoirea grupelor de aruncători

Carmen Iederan (Clubul Atletic): „Pentru mine a fost un an greu. Pot spune că ne-am îndeplinit obiectivele în ce priveşte numărul de medalii, mai puţin, însă, în ce priveşte includerea sportivilor în loturile naţionale. Au fost obţinute patru medalii. Au fost şi aşteptări mai mari şi se putea mult mai bine. În aceste condiţii, mă declar satisfăcută, nu mulţumită. Lucrurile puteau fi mai bune. Pentru viitorul apropiat, nu se estimează rezultate mari. Având în vedere că de acum se reînnoiesc grupele de copii, va fi greu, din punct de vedere al rezultatelor, în 2015, întrucât copiii vor fi la iniţiere. La grupa de începători avem 12 copii cu vârste între 10 şi 12 ani. Este o pepinieră din care voi extrage sportivi pentru probele tehnice. La avansaţi ne bazăm pe Otilia Calfa, Cosmin Cîrlig, fraţii Filip, Alina Lozincă. Alina are un potenţial extraordinar. Aş merge aici pe probele combinate. Accentul va fi pus, însă, pe Cîrlig şi Calfa. De la Cosmin, junior II, sperăm medalii şi la concursurile de iarnă şi la cele din vară şi, de ce nu?, includerea lui în lotul naţional. Ne gândim şi la participarea la Balcaniadă. Condiţie fizică are, este pregătit, este serios. Ne vom axa pe partea tehnică. Otilia Calfa, junioară III, este o altă sportivă de viitor şi sperăm la o medalie.

În mare, obiectivele pentru 2015 sunt stabilite. Sper ca, în acest cantonament din decembrie, să fructificăm la maximum condiţiile şi să venim cu forţe proaspete. Un prim test va fi cel de la concursul din Bacău, de la mijlocul lunii ianuarie. Altfel, va fi o nouă provocare prin rocada produsă. Au venit copii noi, au plecat juniori şi seniori precum Olăraşu sau Asmarandei. Aşteptăm rezultate deosebite începând din 2016. Până atunci, trebuie să-i formăm, să le modelăm caracterul. Contează foarte mult educaţia”.

Participare la Jocurile Olimpice ale Tineretului

Emilian Floroiu (LPS Roman): „În general, a fost bine. Ne-am îndeplinit obiectivele. A fost participarea Carlei Sescu la Jocurile Olimpice ale Tineretului, cu clasare pe locul al optulea în lume. Sper ca ea să fie viitoarea Nicoleta Grasu. Marius Musteaţă a fost şi el la trialul olimpic şi a făcut faţă. N-a mai ajuns la Jocurile Tineretului, întrucât regulamentul permite înscrierea unui singur sportiv, pe ţară, într-o probă sau alta. De asemenea, Roxana Perie a participat la mondialele de juniori. Sper ca ei să fie finalişti la Campionatul European de Atletism, juniori I, care va avea loc în Suedia. La sportivii mai mici, rezultatele au fost mulţumitoare”.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0