Prima paginăActualitateRoman

Artificii la nunți, doar cu autorizație

Dimensiune text

Patronii restaurantelor din municipiul Roman au fost informaţi de administraţia locală că este interzis jocul de artificii la evenimente, fără aviz de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, de la Primăria municipiului Roman şi de la Poliţie. Reprezentanţii administraţiei locale au luat această decizie pe motiv că se folosesc cantităţi mari de materiale combustibile.

„Nu avem nimic împotriva artificiilor. Sunt manifestări care se fac cu ocazia unor evenimente de bucurie, de împlinire a unor dorinţe, de întemeiere a unor familii, dar toate trebuie făcute cu responsabilitate.  Trebuie respectată o lege”, consideră primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

Reprezentanţii ISU Neamţ au explicat că acordul din partea instituţiei sau permisul de lucru cu focul trebuie obţinute în funcţie de categoria artificiilor şi de cât de periculoase pot fi acestea. Pentru cele mai inofensive nu este nevoie de autorizaţie de la pompieri. Pentru celelalte categorii, este nevoie de acord sau de permis de lucru.

Lansarea de artificii la nunţi a devenit o modă printre miri încă din urmă cu câţiva ani, iar durata şi spectaculozitatea acestor lumini ţin de disponibilitatea financiară a cuplului. Dacă artificiile pentru interior costă în jur de 150 de lei, cele pentru exterior ajung la câteva sute de euro.

COMENTARII

WORDPRESS: 0