Prima paginăActualitateRoman

Artera Roman-Est primeşte bani de la Ministerul Dezvoltării

Dimensiune text

Artera ocolitoare Roman-Est va primi 200.000 de lei de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Iniţial, contractul dintre Primăria municipiului Roman şi MDRAP era pentru artera Roman-Vest, iar informaţiile de pe site-ul MDRAP confirmă acest lucru, însă această investiţie a fost finalizată de administraţia locală prin bani din bugetul local. „Am mers la Minister pentru ca acei bani să fie transferaţi pentru artera Roman-Est şi am reuşit, astfel că, în următoarea şedinţă de Consiliu Local, se va face o rectificare. Artera Roman-Est nu va fi terminată anul acesta, proporţia realizată este de 25-30%, dar important este că s-a semnat contractul de finanţare şi s-a recunoscut în continuare lucrarea spre finanţare. Sperăm ca şi anul viitor să primim fonduri de la minister pentru această investiţie”, a spus primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

Pentru realizarea ocolitoarei Roman-Est, Primăria a cumpărat terenuri de la proprietarii din zona prin care trece şoseaua. Proiectul întocmit a fost scos la licitaţie pe tronsoane.

Primul tronson, cuprins între porţiunea de pe strada Cucutei şi intersecţia cu DJ 207A, a fost realizat, în mare parte, cu fonduri de la Guvern şi a costat aproximativ 1.000.000 de lei. Al doilea tronson, cuprins între DJ 207A, strada Plopilor şi DN 2, a fost scos la licitaţie în 2013. Pentru un preţ de referinţă de 6.581.532 lei, firmele Imrom şi Darcons au de făcut 5,5 kilometri de drum adecvat traficului greu şi câteva podeţe, care să traverseze unele canale de desecare. La un an de la desemnarea câştigătorilor, s-au realizat podeţele şi s-a balastat drumul. În noiembrie 2013, pentru Roman-Est s-au alocat de la Ministerul Dezvoltării Regionale 300.000 de lei, iar la începutul lui 2014 s-au dat mai dat 400.000 de lei, de la acelaşi minister.

COMENTARII

WORDPRESS: 0