Prima paginăSocialEducatie

Arhiepiscopia Romanului a premiat şefii de promoţie din liceele romaşcane

Dimensiune text

Şefii de promoţie au primit diplome de excelenţă, cărţi şi premii în bani.

Cei mai buni elevi ai promoţiei 2014 din liceele romaşcane au fost premiaţi miercuri, 4 iunie, de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. La festivitatea care a avut loc la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” au fost prezenţi primarul Romanului, Laurenţiu Dan Leoreanu, inspectorul şcolar general Viorel Stan, protopopul de Roman Dragoş Munteanu, alături de directorii liceelor romaşcane, inspectori şcolari, preoţi şi profesori.

Au fost premiaţi: Vlad Ilie şi Mirabela Ivan, şefi de promoţie la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, Antonela Fechetă, şef de promoţie la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”‘, Elena Bostan, şefa de promoţie de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Alexandra Mancaş, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, Ioana Bâlbâe, de la Colegiul Tehnic „Danubiana”, Adriana Botezatu, şefa de promoţie de la Liceul cu Program Sportiv, şi Mihail Mere-Albe, şeful de promoţie de la Liceul Teologic Ortodox „Episcop Melchisedec”.

Toţi au primit diplome de excelenţă, cărţi şi o sumă de bani. Diplome de excelenţă din partea Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului au primit şi primarul Laurenţiu Dan Leoreanu şi inspectorul general Viorel Stan, pentru sprijinul acordat educaţiei, şi directorii tuturor liceelor romaşcane, în calitate de reprezentanţi ai corpului profesoral din şcoală, pentru că, aşa cum s-a exprimat protopopul Dragoş Munteanu, „aceste diamante nu ar fi strălucit fără să fie şlefuite de oameni valoroşi”.

„Pentru orice societate este foarte importantă recunoaşterea şi promovarea valorilor. Într-o societate sunt foarte multe categorii sociale care au nevoie de ajutor, dar niciodată nu trebuie să uităm excelenţa, pentru că aceasta este singura care poate aduce acea plusvaloare care să-i ajute pe cei aflaţi în nevoie. La Roman am încercat mereu să sprijinim performanţa. Să nu uitaţi niciodată că drumul vostru de elită a început în şcolile romaşcane”, le-a urat celor prezenţi primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

„Mă simt emoţionat de a mă afla astăzi în această sală în care au predat sau au deprins buchea cărţii personalităţi din multe domenii şi, de asemenea, sunt emoţionat de a fi astăzi alături de voi, cei mai buni elevi din liceele din oraş. Apreciez în mod deosebit iniţiativa PS Ioachim Băcăuanul, un om pentru care am un respect deosebit, şi vreau să propun domnului primar ca această iniţiativă să se transforme, în anii care vin, într-o sărbătoare a oraşului”, a spus inspectorul general Viorel Stan.

„Sunteţi, tineri, sunteţi frumoşi şi, mai ales, sunteţi entuziaşti. Aveţi mintea ageră şi scrutătoare, care caută mereu răspunsuri la provocări din lumea materială. Vă sfătuiesc să lăsaţi câteodată ca asupra minţii să coboare misterul. Pe fereastra deschisă a vieţii voastre se pot strecura şi neghine şi lucruri găunoase. Biserica va pune filtru la fereastra vieţii voastre, pentru ca neghina să nu-şi facă loc în sufletul vostru, pentru a creşte frumos şi armonios”, le-a urat PS Ioachim Băcăuanul absolvenţilor, semnând, apoi, în Cartea de onoare a Colegiului Naţional „Roman-Vodă”.

Un cadou din partea Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului a primit şi colegiul gazdă: o icoană a sfinţilor martiri Brâncoveni, care au devenit, astfel, patronii spirituali ai şcolii. Atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută şi de doi dintre cei mai talentaţi elevi ai Școlii de Muzică „Sergiu Celibidache”, Ștefan Buzdugan şi Gabriela Moroşanu, acompaniaţi de profesoara Lia Voinea, care au susţinut un scurt concert la pian şi vioară, şi de membri ai corului „Laudamus”, dirijat de profesorul Gheorghe Gozar, care a încântat asistenţa.

COMENTARII

WORDPRESS: 0