Prima paginăSocial

Arbori doborâți de furtună, curți și drumuri inundate, în urma ploilor de miercuri

Arbori doborâți de furtună, curți și drumuri inundate, în urma ploilor de miercuri

Dimensiune text

 

Precipitaţiile care au căzut în după-amiaza zilei de miercuri, 21 iunie, pe teritoriul judeţului Neamţ, însoţite de rafale puternice de vânt, au creat mai multe probleme, informează Prefectura Neamț.

Astfel, zece curţi au fost inundate din cauza torenţilor formaţi: două în satul Izvoare – comuna Dumbrava Roşie, șase în Ciritei şi câte una la Borleşti şi Girov. Au fost doborâţi mai mulţi arbori, în Bisericani, Săvineşti – peste un camion, peste care au căzut şi fire de tensiune rupte de arbore în cădere -, Dumbrava Roşie, Ciritei, Piatra Neamţ (intersecţia străzilor Aurora cu Dacia, strada 1 Decembrie, zona Gospodina) și peste o casă la Căciuleşti. Au fost inundate subsolurile Căminului pentru Persoane Vârstnice „Pietricica” Piatra Neamţ şi magazinului „Profi” Piatra Neamţ. De asemenea, a fost inundat drumul naţional Piatra Neamţ – Roman, în zona Cibernet Autocenter, şi drumul judeţean 157 Izvoare la intersecţia spre Mărgineni. Datele prezentate nu sunt cele finale, situaţia fiind dinamică, precizează reprezentanții Prefecturii Neamț.

Prefectul Vasile Panaite a fost prezent în zonele afectate pentru a coordona activităţile. „Problema a fost cantitatea mare de precipitaţii care a căzut într-un timp foarte scurt. S-au înregistrat 35 de litri pe metru pătrat în circa 15 minute şi s-a înregistrat la Ciritei ieşirea din albie a pârâului Potocina, care a inundat mai multe curţi. ISU Neamţ a intervenit punctual în zonele afectate şi au fost chemaţi şi pompierii din turele libere. Important este că nu au fost înregistrate victime omeneşti, pentru că viaţa oamenilor este cea mai importantă. În ceea ce priveşte pagubele materiale, vom realiza cât mai curând o evaluare şi să găsim resursele financiare pentru remedierea lor”, a declarat Vasile Panaite, prefectul județului Neamț.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0