Aproape 4.000 de elevi din Neamț încep marți Evaluarea Națională

HomeSocial

Aproape 4.000 de elevi din Neamț încep marți Evaluarea Națională

În vederea susținerii examenului de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, la nivelul județului Neamț, au fost înscriși prin secretariatele unităților de învățământ, în perioada 30 mai – 3 iunie, 3.956 de elevi, informează Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț.

Au fost organizate 113 de centre de examen, dintre care patru vor funcționa cu acordul Ministerului Educației cu număr de elevi înscriși mai mic decât zece elevi, fiind unități unice la nivel de unitate administrativ-teritorială, iar o unitate de învățământ a fost arondată altui centru, având un singur candidat.

Prima probă, la limba și literatura română, se desfășoară în data de 14 iunie. A doua probă, la matematică, are loc pe 16 iunie. Rezultatele înaintea contestațiilor se vor publica pe 23 iunie și vor fi afișate până la ora 14.00. Contestațiile pot fi depuse, în zilele de 23 iunie (ora 16.00 – ora 19.00) și 24 iunie (ora 8.00 – ora 12.00). În perioada 24 – 29 iunie se vor soluționa contestațiile, iar pe 30 iunie vor fi afișate rezultatele finale.

„Accesul candidaților în săli este permis începând de la ora 8:00 până la 8:30. Examenul va începe la ora 9:00. Sălile în care susțin examenele vor avea un sistem de supraveghere audio-video. Elevii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris. Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute. Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare. Elevii nu au obligația să stea în sală până la finalul examenului, însă nu pot părăsi sala de concurs mai devreme de o oră după începutul probei scrise”, mai precizează reprezentanții ISJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0