Prima paginăSocial

Aplicație pentru telefoane pentru sesizat problemele din oraș

Aplicație pentru telefoane pentru sesizat problemele din oraș

Dimensiune text

 

Conducerea administrației publice locale intenționează să pună un mai mare accent pe beneficiile accesului la Internet, astfel încât, cu ajutorul calculatorului sau a unor aplicații pentru telefoane, cetățenii să-și poată rezolva problemele fără a mai face un drum până la Primărie. Un prim pas spre „digitalizare” este punerea în funcțiune a unei rețele de Internet gratuit, tip wireless, în zona centrală.

„Trăim în era digitalizării și Romanul trebuie, la rândul său, să se alinieze la standarde ce-și propun, pe lângă debirocratizarea din administrație, căi facile de acces al cetățenilor la serviciile noastre. Astfel, la 1 decembrie, vom pune în funcțiune rețeaua de Internet wireless gratuit din centrul orașului, cu o rază de acțiune care să acopere părculețul de la Primărie, cel de la Muzeul de Artă și cel din laterala Casei de Cultură. Anul viitor, vom extinde acest proiect și în alte zone din oraș”, a precizat primarul Lucian Micu.

Ulterior, informaticienii Primăriei ar urma să creeze o aplicație pentru telefoane care să permită cetățenilor să sesizeze probleme sau să vină cu sugestii punctuale. „Vrem să eliberăm cât mai multe documente online, inclusiv pe Urbanism sau un sistem de programare online pentru Starea Civilă. De asemenea, avem un specialist informatician care se va site-ul Primăriei Roman și va realiza și o aplicație de mobil, pentru ca romașcanii să poată sesiza în mod eficient orice problemă. Eu mai primesc diferite mesaje de la romașcani pe pagina mea, dar sunt și sesizări care se fac pe grupuri sau pe o pagină care nu sunt ale Primăriei, și informațiile nu ajung la noi. O aplicație ne-ar ajuta ca sesizările să ajungă direct la noi și să remediem cât mai repede aspectele reclamate”, a mai spus edilul Romanului.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Corneliu 4 ani

    Salut,

    Mi se pare inutila dezvoltarea de aplicatii proprii, atata vreme cat exista deja optiuni functionale si foarte OK (ex.: CivicAlert) si trebuie doar persoane binevoitoare care sa preia de aici si sa transmita mai departe informatii si feed-back inapoi catre aplicatie.

    Un weekend placut!
    Corneliu