Prima paginăNeamt

APIA face campanie de informare în terioriu

Dimensiune text

Fermierilor din judeţ le vor fi prezentate noutăţile privind Schema de Plată Unică pe Suprafaţă pe 2014. 

 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Neamţ organizează sesiuni de informare a fermierilor privind depunerea cererilor de sprijin pe suprafaţă pe 2014. Potrivit reprezentanţilor APIA Neamţ, având în vedere declanşarea campaniei de primire a cererilor SAPS 2014 – Schema de Plată Unică pe Suprafaţă, precum şi modificările procedurale şi legislative ale APIA referitoare la primirea cererilor din partea solicitanţilor, în perioada 3 martie – 15 mai 2014, se impunea realizarea de informări şi instruiri la nivelul autorităţilor locale (primari, agenţi agricoli, secretari) şi fermieri din  comunele din judeţul Neamţ. Acestea au fost stabilite pentru perioada 17 – 28 februarie, în tot judeţul.

Pe zona Roman, campania de informare a început joi, în comuna Bârgăoani, la ora 10, continuând apoi la Ruginoasa şi Văleni. Vineri este rândul comunelor Dulceşti, Horia şi Trifeşti. Lectorii APIA ajung săptămâna viitoare, luni, la primăriile din Gâdinţi, Sagna şi Doljeşti, marţi la Bîra, Stăniţa şi Boghicea, miercuri la Cordun, Tămăşeni şi Săbăoani, joi la Gherăeşti, Boteşti şi Tupilaţi, iar vineri la primăriile din Roman, Poienari şi Pânceşti.

Reprezentanţii APIA au cerut sprijin de la autorităţile locale din toate aceste localităţi, în sensul implicării lor în anunţarea fermierilor şi punerea la dispoziţie a unui spaţiu de desfăşurare a întâlnirilor, pentru o mai bună cunoaştere a condiţiilor de acordare a sprijinului financiar, de către fermierii din judeţul Neamţ, şi o absorbţie a fondurilor europene şi naţionale destinate acestora, în proporţie de 100%.

Pentru anul trecut, nivelul subvenţiei pe unitatea de suprafaţă a fost de 160 de euro/hectar.

Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0