Prima paginăEconomie

APIA dă bani pentru sisteme de irigații

Dimensiune text

Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) pune la dispoziția fermierilor, în perioada 3 – 28 septembrie, fonduri europene nerambursabile pentru finanțarea proiectelor de irigații și lucrări de îmbunătățiri funciare.

 

Fondurile, în valoare de 25,5 milioane euro, sînt alocate prin măsura 125 – „Irigații și alte lucrări de îmbunătățiri funciare” – și pot fi solicitate pentru investiții în modernizarea sau retehnologizarea sistemelor de irigații, inclusiv pentru stații de pompare sau de contorizare, precum și pentru lucrări de îmbunătățiri funciare. Aceste tipuri de investiții pot primi pînă la un milion euro, sumă care acoperă 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru investițiile de utilitate publică ce deservesc întreaga comunitate.

Pentru investițiile publice care deservesc doar o parte din comunitate, sprijinul financiar nerambursabil este de 75% din totalul cheltuielilor eligibile. În acest caz, ajutorul public acordat nu va putea depăși 750.000 euro pentru un proiect. Plafonul minim acceptat pentru un proiect este de 5.000 de euro. Beneficiari pot fi organizațiile și federațiile de utilitate publică ale proprietarilor sau deținătorilor de terenuri agricole, constituite în conformitate cu legislația în vigoare.

COMENTARII

WORDPRESS: 0