Prima paginăSocial

Apelul Ziarului de Roman a emoționat români de pretutindeni

Dimensiune text

Amar și Mădălin au alături artiști, fotbaliști și oameni simpli.

Amar are piciorul stâng amputat, iar Mădălin are probleme mari de vedere. Români din țară și din străinătate au anunțat autoritățile locale că vor să-i ajute pe cei doi copii din Moreni. Vedete din lumea muzicii și oameni din lumea fotbalului vor să ajute familia și pe cei doi micuți din comuna Văleni.

 

Povestea celor doi copii din Moreni, comuna Văleni, care au cunoscut suferința fizică încă din primele săptămâni de la naștere, a impresionat o țară întreagă.

Situația lor și sărăcia în care se zbate familia a fost prezentată în ediția din 16 octombrie a cotidianului ”Ziarul de Roman”, știrea fiind preluată și de canale media naționale.

Autoritățile locale au primit zeci de apeluri telefonice de la oameni dornici a sări în ajutorul familiei Grosu care se zbate în nevoi. ”De sâmbătă, de la ora 8.00 dimineața, am fost sunați încontinuu, și primarul și eu, de persoane din țară și din străinătate dornice să ajute familia și pe cei doi copii”, a spus Grigore Dan Relu, viceprimarul comunei Văleni.

Oameni obișnuiți, vedete, pensionari și oameni de afaceri, cu toții s-au mobilizat pentru a da celor doi copii o șansă la o viață normală: Alberto Amar (8 ani) are piciorul stâng amputat la trei săptămâni de la naștere, iar Mădălin (7 ani) are mari probleme de vedere.

Familia Grosu are patru copii, cu vârste de la 3 la 8 ani, singurul venit din care trăiesc cele șase suflete fiind alocațiile micuților.

 

Ajutoare din țară și din străinătate pentru familia Grosu

social 2Marcați de suferința celor doi copii din Moreni, românii de pretutindeni au reacționat. ”Cea mai mare parte a celor care au sunat au spus că vor să ofere bani, alimente, îmbrăcăminte și mobilă. Ne-au solicitat un cont în care să poată depune banii, sume cuprinse între 50 și 200 de euro. Am fost sunați de pensionari din București și Constanța. Un om de afaceri din Jimbolia a spus că dorește să aducă familiei mobilă și pături. Telefoane am primit și de la români din Germania, Austria, Italia și Spania, care și-au exprimat dorința de a ajuta familia”, a spus viceprimarul comunei Văleni.

Primele donații au sosit sâmbătă, 19 octombrie, de la patronul unei balastiere din Botești, care a sosit la Moreni cu alimente și suma de 500 de lei.

Un medic român a spus că vrea să-l ia pe Amar cu el la Viena, pentru a-i pune o proteză performantă. ”Din discuțiile purtate cu medicul, am înțeles că proteza la care făcea referire ar costa 7.000 de euro. Acesta mi-a spus că va suporta o parte din sumă, urmând ca diferența să o pună Primăria Văleni”, a explicat viceprimarul comunei Văleni.

Și localnicii din comuna Gherăești au sărit în sprijinul familiei din Moreni. ”Echipa de fotbal din comună – «Arsenal» Văleni- a susținut la sfârșitul săptămânii trecute un meci de fotbal cu echipa «Biruința» Gherăești. La finalul întâlnirii am primit suma de 350 de lei de la cei prezenți, impresionați de situația celor doi copii”, a spus viceprimarul Grigore.

 

Victor Becali, alături de Amar și Mădălin

Impresionate de problemele prin care trece familia din localitatea nemțeană Moreni, vedete ale muzicii românești au dorit să ajute. ”Cântăreața Elena Gheorghe s-a oferit să-l ducă pe Mădălin la o clinică oftalmologică din București și, dacă va fi necesar, să sponsorizeze operația la care copilul va fi supus”, a spus Ionel Stoleru, primarul comunei Văleni.

Sofia Vicoveanca a spus viceprimarului Grigore că nu poate veni personal la Moreni, dar va trimite bani pentru a ajuta familia.

Printre oamenii care vor să se implice în acest caz se numără și Victor Becali. ”Acesta a spus că vrea să cumpere familiei o casă mai bună, care să aibă curent electric. Mai mult, intenționează să ducă copiii la București, pentru a le face investigațiile medicale necesare și, totodată, să-i cumpere lui Amar proteză pentru picior. Le mulțumim tuturor celor care vor să ajute familia Grosu. Au nevoie să le fim alături și consider că orice tip de ajutor le-am oferi le va face viața mai dulce”, a spus Ionel Stoleru, primarul comunei Văleni.

Donatorii pot depune bani în conturile: RO86 RNCB 0611 0033 9914 0010 (în lei) și RO16 RNCB 0611 0033 9914 0009 Cod SWIFT: RNCB ROBU (în euro), deschise la Banca Comercială Română.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 7
 • chr 8 ani

  Bravo! In sfarsit ceva bun.

 • mihela 8 ani

  Aceasta e romania! Protectia copilulul se sesizeaza daca copii lui Florin Salam au conditii de trai bune…???!!!!! Iar acesti copilasi, nevinovati ca sunt pe lumea aceasta, sunt lasati in voia soartei!!! Trist!!!!!!!!

  • CIORDEL 8 ani

   MUCLES,MAI PUNE SI INVATA SA SCRII ROMANESTE,MADAM MIHAELA.

 • Felicitari celor care au sarit in ajutorul acestor copilasi amarati si loviti de soarta .Dar stiti ce este dureros si revoltator din acest caz ,este faptul ca daca nu ajungea pe posturile de televiziune ,acesti copilasi nu erau ajutati de nimeni .Atunci ma intreb autoritatile locale ce-au facut pana acum ,fiindca mie foarte greu sa cred ca cei din conducerea primariei nu stiau de acest caz,dar na ,daca copii lor au de toate si o duc bine nici nu le pasa de cei amarati .

 • MUNTEANU V. 8 ani

  Cand nu ai ce manca si unde sa stai,mai iti arde si de placeri carnale,macar de s-ar proteja ,dar le este greu sa scoata,ce tii si cu astea.

 • FELICIA 8 ani

  Mai sunt si alte familii nevoiase cu mari probleme de comportament in satul MUNCELUL DE JOS, culmea ,acestia nu vor sa faca ceva bun,i-am luat la munca ,i-am platit si ca drept recunostinta au inceput sa ma fure.Oameni buni sunt 8 copii si cu parintii 10 ,din furat nu pot trai atatea suflete,.ce face.. ?…..?

 • FELICIA 8 ani

  Mai sunt si alte familii nevoiase insa cu mari probleme de comportament asa cum am intalnit in satul MUNCELUL DE JOS, com. Valea Ursului jud. Neamt.In cazul lor le-am oferit de munca pentru cateva zile cu plata in bani, alimente ,haine si alte obiecte de uz familiar dar am constatat ca ma furau .Din acel moment le-am interzis sa sa mai apropie de proprietatea mea.