Prima paginăEconomie

ApaServ solicită să nu mai plătească impozit pentru terenuri

ApaServ solicită să nu mai plătească impozit pentru terenuri

Dimensiune text

 

Conform unui proiect de hotărâre care va fi dezbătut joia viitoare, pe 21 decembrie, în Consiliul Local, Primăria Roman propune aleșilor locali să respingă solicitarea A.D.I Aqua Neamț, care cere, în numele Companiei Județene Apa Serv S.A., încadrarea terenurilor aferente sistemului de alimentare cu apă în categoria celor ce contribuie la exploatarea resurselor de apă, inclusiv a celor folosite ca zone de protecție, în scopul de a beneficia de scutire de la plata impozitului pe teren.

Solicitarea a fost transmisă la finele lunii noiembrie. Conform raportului de specialitate întocmit de Direcția de Taxe și Impozite Locale, ADI Aqua Neamț își întemeiază solicitarea pe art. 464, lit. „i” din Legea nr. 227/2015 (Codul Fiscal) modificată şi completată. Articolul menționat prevede următoarele: „Art. 464: Scutiri Impozitul pe teren nu se datorează pentru: i) terenurile folosite pentru activităţile de apărare împotriva inundaţiilor, gospodărirea apelor, hidrometeorologie, cele care contribuie la exploatarea resurselor de apă, cele folosite ca zone de protecţie definite în lege, precum şi terenurile utilizate pentru exploatările din subsol, încadrate astfel printr-o hotărâre a consiliului local, în măsura în care nu afectează folosirea suprafeţei solului.”

„Terenurile pentru care se solicita scutirea sunt următoarele: teren stație repompare str. M. Viteazu nr. 3, teren stație repompare str. Proletariatului nr. 4, teren și hidrofor str. Rahovei și bd. Republicii, teren rețele apă, teren aferent stație pod Horia, teren aferent stație pompare Cartodrom, teren stație pompare str. M. Costin nr. 3, teren stație pompare str. M. Costin nr. 4, teren stație epurare și teren conducte canalizare. Considerăm că aceste terenuri nu fac parte din categoria terenurilor folosite la gospodărirea apelor, zone de protecție sau exploatarea resurselor de apă, drept pentru care propunem avizarea nefavorabilă a solicitării ADI Aqua Neamț”, precizează reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

Oportunitatea acordării sau respingerii solicitării de scutire de impozite va fi dezbătută în ultima ședință a Consiliului Local, de joi, 21 decembrie, care va începe la ora 14.00.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0