Prima paginăActualitateRoman

ApaServ şi Primăria negociază contorizarea apei

Dimensiune text

Metodologia adoptată de Consiliul Local Roman nu este pusă în aplicare de ApaServ. Reprezentanţii companiei judeţene contestă documentul administraţiei locale.

Reprezentanţii companiei judeţene ApaServ se vor întâlni, marţi, la Roman, cu reprezentanţii administraţiei locale, pentru a discuta pe marginea metodologiei privind repartizarea şi facturarea individuală a consumului de apă. Metodologia a fost adoptată, în forma finală, în luna iunie a acestui an, de consilierii locali ai municipiului şi romaşcanii au avut dreptul, din acel moment, să ceară societăţii ApaServ facturarea individuală în condiţiile precizate în hotărârea de Consiliu Local.

Dorinţa romaşcanilor de a schimba tipul relaţiei cu ApaServ s-a lovit, însă, de refuzul reprezentanţilor companiei. Conducerea ApaServ a explicat celor care au cerut aplicarea hotărârii de Consiliu Local că „metodologia de repartizare şi facturare individuală a consumului de apă înregistrat la branşamentul condominiului nu poartă girul specialiştilor din cadrul operatorului serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare. Având în vedere că nu respectă cadrul legal, nu poate fi aplicată la nivelul întregii arii de operare, deoarece se referă numai la serviciul de alimentare cu apă. (…) În cazul în care nu se ajunge la un acord între cele două părţi cu privire la forma şi conţinutul Metodologiei de facturare individuală, compania judeţeană ApaServ SA se va adresa instanţei de judecată pentru soluţionarea litigiului”.

Citește și:   Accident rutier la Recea, provocat de un șofer băut

Nepunerea în aplicare a legii locale a dus la o plângere penală, pentru abuz în serviciu, formulată de reprezentantul unei scări de bloc împotriva directorului comercial al ApaServ.

Întrunirea de marţi ar trebui să clarifice toate nemulţumirile celor două părţi, legate de hotărârea de Consiliu Local. Luni, primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, a precizat că esenţa acestui act normativ local nu va fi schimbată, fiind de acord doar să perfecteze aspecte de formă, cum ar fi definiţia unor termeni folosiţi în metodologie.

Hotărârea adoptată de Consiliul Local în luna iunie oferă posibilitatea romaşcanilor ce locuiesc la bloc – cu îndeplinirea anumitor condiţii tehnice – să poată plăti doar apa pe care o consumă.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • Unde nu este bunăvoință, nu poți face nimic…să zicem că s-ar reuși o contorizare acceptată de toți,dar a doua zi…ce se va întâmpla?
  SE VA SCUMPI APA – după vrerea Apaserv, că motive se găsesc…

 • Domnule Horga nu mai incercati minimalizarea hotararii consiliului local ca cetateanul sa plateasca numai ce consuma si nu pierderile de apa ce apartin companiei Apa serv, De ce la case nu se pun camine cu apometre la capatul strazii ca si ei sa plateasca pierderile de apa nu numai cei ce locuiesc la bloc.Referitor ca se poate mari pretul la apa datorita contorizarii,facturarii individuae si platii consumului de apa direct la furnizor,pretul apei nu trebuie sa se modifice ci Apa serv sa ia masuri de eliminarea pierderilor pe retea si nu poate sa mareasca pretul apei cum vor muschii lor,ci acest pret este aprobat de consilierii locali votati de noi si daca vor sa se compromita este treaba lor,dar cred ca nu vor mai putea merge pe strada fara sa fie apostrofati/Toti trebuie sa fim uniti in interesul nostru nu in interesul anumitor grupuri.