ApaServ scumpește apa. Primarul Micu pare convins că trecerea la ApaVital Iași este „soluția”

HomeEconomie

ApaServ scumpește apa. Primarul Micu pare convins că trecerea la ApaVital Iași este „soluția”

 

 

În conferința de presă săptămânală de luni, 23 aprilie, primarul Lucian Micu, întrebat de jurnaliști despre o eventuală negociere cu ApaServ pentru menținerea contractului, a declarat că știe ce ar trebui să negocieze, însă crede că solicitările sale nu ar putea fi urmate de un răspuns favorabil din partea companiei județene de apă. Interesul presei vine ca urmare a faptului că, prezent la Roman săptămâna trecută, președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, a declarat că așteaptă o „negociere” între ApaServ și Primăria Roman pentru ca romașcanii să rămână clienți ai companiei de apă județene.

Primarul Lucian Micu spune, în schimb, că așteaptă mandatarea Consiliului Local Roman pentru a afla care sunt condițiile de a renunța la serviciile firmei de apă, mai ales că ApaServ urmează să crească prețurile la serviciile de apă și canal. „Concret, pe acest subiect, nu am purtat discuții foarte ample (n.r. – cu președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene). I-am prezentat doar interesul Primăriei Municipiului Roman de a se desprinde de ADI Aqua Neamț și, implicit, de operatorul ApaServ. Am înțeles că se dorește o negociere, să spunem așa. Eu, oricum, aștept prima dată, vineri, un proiect de hotărâre pe care îl vom promova, un mandat special din partea Consiliului Local pentru a începe aceste discuții, astfel încât, ulterior, să știm concret pe ce fundamente ne vom baza atât în retragerea din ADI Aqua Neamț, cât și în intrarea în ARSACIS și, implicit, aderarea la operatorul regional ApaVital Iași. Din păcate, la ultima ședință a ADI Aqua Neamț, tocmai s-a luat decizia majorării tarifelor la apă și canal, drept pentru care nu știu ce ofertă ar putea să ne facă operatorul ApaServ. Prețul cu această majorare va ajunge undeva la 8,40 lei, o creștere undeva de 50 de bani, cu tot cu TVA, de la 7,70 lei. Au și ei majorările salariale și trecerea contribuției dintr-o parte în alta, plus majorarea salariului minim, plus faptul că din 2013, dacă mi-aduc eu bine aminte, prețul la apă nu a mai suferit ajustări. Însă, eu îi aștept la discuții, aștept să mi se comunice și condițiile clare în care putem părăsi ADI Aqua Neamț, astfel încât în luma mai să luăm o decizie în cunoștință de cauză”, a precizat primarul Lucian Micu.

Întrebat despre cererile Romanului pentru ca administrația locală să fie „convinsă” să rămână cu ApaServ, primarul Lucian Micu a declarat: „Aș cere, în primul rând, un preț avantajos pentru romașcani, în al doilea rând investiții în infrastructura de apă și canalizare, în al treilea rând dispecerat non-stop la Roman. Sunt trei lucruri care mie mi se par de bun simț”.

Atât operatorul de apă ApaServ, cât și ApaVital operează cu preț unic la nivelul companiei, indiferent de zona în care-și oferă serviciile. Unul dintre punctele tari oferite de ApaVital este acela că prețul apei este de 6,72 de lei pe metrul cub, față de 7,50 lei oferit de ApaServ.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • PAUL 4 ani ago

    APA SI CANALUL IN ROMAN ERA SI ASA MARE ,MAI VOR O SCUMPIRE NU SE POATE SI ASA NI SE PUNE LA LOCATARI IN PLUS LA PLATA DECI DOMNULE PRIMAR MICU LASATII SI TRECETI CU IASUL ,VA MULTUMIM ANTICIPAT SA TRECETI CU IASUL POATE ASTIA NU FURA CA ASTIA DE LA NEAMT ,