Prima paginăActualitateRoman

ApaServ este stat în stat, ia apa la buni platnici

Dimensiune text

ApaServ a sistat apa la 13 scări de bloc din Favorit. Cei mai mulți locatari sunt buni platnici. În două scări, contoarele de apă au fost scoase pe casa scării pentru a se evita neplăcerile. ApaServ susține că Asociația este vinovată, fiindcă nu a cerut debranșare parțială.

 

Mai mulți romașcani din cartierul Favorit au rămas fără apă potabilă la robinete; unii, din cauza datoriilor, alții, din cauza vecinilor.

Asociația debranșată este nr. 12B, de pe strada Vlad Țepeș. Conform reprezentanților companiei județene ApaServ, datoria asociației de proprietari se ridică la 5.430,31 de lei. Pentru cele 13 scări de bloc există șapte branșamente, ceea ce înseamnă că, în medie, un contor de branșament înregistrează consumul pentru două scări de bloc. Pentru că au vrut să evite problemele cu apa, proprietarii din cadrul a două scări au modificat instalația interioară și au montat contorii aferenți fiecărui apartament pe casa scării. Dar acest lucru nu a contat, iar oamenii s-au trezit fără apă la robinete. Reprezentanții companiei ApaServ susțin că ei au procedat conform legii. ” Toate cele șapte puncte de consum ale asociaţiei au fost debranşate, iar cele două scări contorizate nu au putut evita debranşarea, motivat de faptul că nu există posibilitatea tehnică de a debranşa numai aceste scări, branşamentul fiind la nivel de bloc. În plus, până la data efectuării debranșării, nu am primit din partea Asociației de proprietari nicio solicitare de a efectua debranșarea numai a scărilor cu debite restante”, se arată într-un comunicat al ApaServ, transmis Ziarului de Roman.

Reprezentanții companiei mai susțin că pe parcursul anului au fost efectuate demersuri în nenumărate rânduri, conform reglementărilor legale, în vederea încasării contravalorii serviciilor furnizate către Asociația de proprietari 12 B din Roman , dar fără rezultat.

Oamenii din cadrul asociației, cei mai mulți cu plata la zi, sunt revoltați de situație și consideră că ApaServ își bate jos de investiția lor, al cărui scop era acela de a evita debranșările. ”Indiferent dacă suntem separați sau nu, indiferent dacă suntem la zi sau nu cu plata facturilor, marele ApaServ face ce vrea cu noi și ne lasă pe uscat. Este normal așa ceva?”, se întreabă unul dintre proprietarii care suferă fără vină.

Reprezentanții Asociației de Proprietari nu au putut fi contactați, dar fostul președinte al Asociației a spus că există doar câteva familii care fac probleme. ”Sunt trei-patru familii care nu plătesc, oricâte demersuri s-au făcut în acest sens. Știu că acum unuia i se ia din salariu, pentru că s-a ajuns în instanță cu recuperarea datoriilor. Din cauza asta are de suferit toată lumea. Eu nu mai sunt președinte la asociație, fiindcă nu mai locuiesc în oraș, dar cred că vina este a rău-platnicilor”, a spus Lucia Roman, fost președinte la Asociația de proprietari nr. 12B.

Pentru ca furnizarea apei potabile să fie reluată, asociația trebuie să plătească măcar o parte din datorie, apoi restul de plată să fie achitat eșalonat, în baza unui grafic încheiat cu ApaServ.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • Gagamitza 8 ani

  Sa vedzi tze de-a debransari va fatze dupa fracturarea sisturilor de la Batsesti!

 • costy 8 ani

  Reprezentantii companiei Apaserv va induc in eroare.Eu locuiesc la scara I a blocului 5/fost 12,avem contor separat montat in camin separat,contorizare individuala si, in mod abuziv ne-au debransat de la retea,cu toate ca exista posibilitatea tehnica de debransare individuala a datornicilor.Bineinteles ca lucrarea de contorizare individuala am efectuat-o tot cu Apaservul.Oricum intreprindem toate demersurile necesare pentru ca cineva sa raspunda pentru acest disconfort creat proprietarilor de buna credinta si buni platnici.Consider ca ar trebui sa demarati o ancheta mai ampla si serioasa vis/a/vis de abuzurile acestei companii.

 • Nae 8 ani

  Pana nu se va individualiza consumul la apa ca si la gaz ori electrica,Apa serv va profita de situatia actuala si va santaja consumatorii indiferent daca sunt sau nu buni platnici.provocandu-i sa se certe intre ei atunci cand opresc apa la toti odata.De ce in cazul opririi gazului ori a curentului electric nu sunt discutii? Nu mai putin adevarat ca cei rau platnici nu au niciun interes sa se separe cu consumul de apa de ceilalti in speranta ca pot trai in acest fel pe spinarea altora ca pe vremea cand nu erau proprietari de apartamente.

 • Cicerone 8 ani

  Modificati legea! Parlamentarii sunt acum mai multi.

 • De o jumatate de an citesc in presa ce averi , ce vacante , ce hotii au facut cei de la ApaServ si vad ca n-au patit nimic . De aceea si-au permis sa opreasca apa si celor fara datorii cand ei trebuiau sa gaseasca solutii pt a-i convinge pe datornici sa-si plateasca facturile , Tot pt.-ca se considera stapani intr-o institutie de stat au marit pretul la metru cub de apa dupa bunul lor plac ; in Nadlac , localitate din Romania, metru cub de apa costa 3 lei -deci de 2,66 de ori mai ieftin. Cum e posibil??????????? Acolo oamenii nu accepta sa fie tratati ca slugi. CONCLUZIA : ori ne restituie banii furati ori infunda puscaria ; iar daca justitia doarme trebuie sa ne facvem singuri dreptate!