Aparatură de peste 6 milioane de lei, la Spitalul Municipal de Urgență Roman

HomeSocial

Aparatură de peste 6 milioane de lei, la Spitalul Municipal de Urgență Roman

 

Spitalul Municipal de Urgență Roman va investi, în acest an, sume importante în achiziția de aparatură medicală performantă. Unitatea medicală romașcană a primit de la Ministerul Sănătății fonduri în valoare de 3.444.000 de lei, cu o contribuție de 10% a municipiului Roman, precum și suma de 117.000 de lei de la Consiliul Județean Neamț. De asemenea, din fondul de dezvoltare al Spitalului a fost alocata suma de 2.580.000 de lei pentru investițiile din anul 2019, informează reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Deja s-a demarat procedura de licitație deschisă pentru un incubator de transport și un aparat magneto-diaflux – din fondurile alocate de Consiliul Județean Neamț –, precum și pentru un computer tomograf, un monitor pacient funcții vitale, un mamograf digital și o masă pentru operații chirurgicale – din fondurile alocate de Ministerul Sănătății.

De asemenea, din fondul de dezvoltare al Spitalului Municipal de Urgență Roman, în valoare de 2.580.000 de lei, se vor achiziționa următoarele repere din lista de investiții pentru anul 2019ː aparat radiologic, ecograf, autoclav, trei monitoare cu chit de anestezie, două monitoare cu funcții vitale pacient cu 8 parametri, pat de asistare la naștere, cărucior de resuscitare cu defibrilator, aparat litotriție endoscopică, două aparate anestezie, două combine electroterapie (laser + ultrasunete), două incubatoare neonatale cu pereți dubli și servocontrol, masă de operație ortopedică radiotransparentă, spirometru, aparat radiologic, scaun consultații ORL, două autovehicule, un robot pentru blocul alimentar, un uscător de rufe industrial, un utilaj de deszăpezire. Tot din fondurile spitalului se vor efectua reparații capitale pentru secția de Recuperare, la Laboratorul de Anatomie patologică și la sistemul de automatizare al centralelor termice. Conducerea spitalului va continua demersurile pentru atragerea de noi fonduri de la Ministerul Sănătății.

„Mă bucur că toate discuțiile pe care noi, reprezentanții Romanului, le-am purtat cu ministrul Sănătății nu au fost în zadar. Cerințele Spitalului Municipal de Urgență Roman sunt foarte mari, pentru că deja noi ne-am aliat la un standard ridicat, dar sunt foarte mulțumită că vocea Romanului în actul medical este ascultată și o parte importantă din doleanțele noastre s-a regăsit în lista de priorități a Ministerului. Sunt sigură că, printr-o bună comunicare și datorită faptului că în Spital există o echipă de profesioniști, și unitatea medicală romașcană va primi atenția meritată, totul în sprijinul pacienților”, a declarat medicul Maria Andrici, managerul Spitalului Municipal de Urgență Roman.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0