Prima paginăSocial

Apa Serv a anunțat majorarea tarifelor pentru apă și canalizare

Apa Serv a anunțat majorarea tarifelor pentru apă și canalizare

Dimensiune text

Vineri, 16 aprilie, compania județeană Apa Serv a anunțat noile tarife pentru serviciile de alimentare de apă și canalizare care vor fi valabile începând cu data de 1 mai 2021. Noul preț pentru apa potabilă va fi de 5,07 lei/metru cub fără TVA (5,53 lei cu TVA), iar tariful pentru serviciul de canalizare-epurare 4,35 lei/metru cub fără TVA (4,74 lei cu TVA).

Conform reprezentanților Apa Serv, noile prețuri și tarife au fost avizate de către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (Aviz favorabil nr. 8098850 din 17 februarie 2020) și aprobate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Aqua Neamț, care acționează în numele și pentru autoritățile publice locale (primăriile localităților, Consiliul Județean Neamț) din aria deservită de Apa Serv, prin Hotărârea nr.1 din 9 aprilie 2021.

„Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă din influența costurilor de producție, urmare a punerii în funcțiune a unor instalații și utilaje pentru îmbunătățirea serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare, a creșterii progresive a prețului energiei electrice, combustibililor, celorlalte materii prime și materiale utilizate în procesele de captare, transport, pompare și distribuție apă potabilă, respectiv în procesele de preluare, transport și epurare ape uzate. Aceste influențe în costuri s-au manifestat în condițiile în care numărul mediu de salariați a scăzut, dar complexitatea activității și aria de operare au crescut semnificativ. Noile prețuri/tarife se vor aplica în întreaga arie de operare deservită”, mai precizează reprezentanții Apa Serv.

Citește și:   Începe asfaltarea pe drumurile județene Horia - Ion Creangă și Ion Creangă - Icușești - limita cu județul Bacău

În ședința Adunării Generale a Acționarilor din cadrul ADI Aqua Neamț din 9 aprilie, majorarea prețului la apă și a tarifului pentru canalizare a fost aprobată cu votul a 20 de membri (orașul Tîrgu Neamț, comunele Alexandru cel Bun, Bălțătești, Brusturi, Cordun, Dobreni, Dochia, Dumbrava Roșie, Girov, Grumăzești, Farcașa, Horia, Pângărați, Păstrăveni, Pipirig, Săvinești, Ștefan cel Mare, Tămășeni, Țibucani și Vânători-Neamț), în timp ce șase localități au votat împotrivă (municipiile Piatra Neamț și Roman, orașul Bicaz și comunele Mărgineni, Podoleni și Săbăoani), iar reprezentantul alteia s-a abținut (Bicazu Ardelean).

Din iunie 2020, prețul pentru metrul cub de apă era 5,25 lei inclusiv TVA, iar tariful pentru serviciul de canalizare-epurare era de 4,14 lei inclusiv TVA. Față de acestea, creșterile noilor prețuri și tarife sunt de 5,33% la apă și de 14,5% la canalizare-epurare.

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • Kosticka 5 luni

  Serviciul pt canalizare epurare este mult prea scump. Reteaua a fost construita mai demult iar acum doar a mai fost carpacita pe ici pe colo. Deci pt evacuare costurile sunt mult mai mici iar noi suntem suprataxati de incompetentii care conduc ApaServ.
  Asteptam Primarul de Roman cu o reactie.
  Ce se mai aude cu transferul la Iasi privind aprovizionarea cu apa?

  • Stefan P 5 luni

   Kosticka de 31 de ani „se tot aude”….vrem sa se mai si vada…..au trecut totusi 31 de ani de la involutia din 1989…..Tu intrebi de „transferul de la Iasi” si noi nu stim cine a tras in noi in ziua de douazecisidoi ???

 • alexvas 5 luni

  roman,piatra neamt,bicaz,cele mai mari localitati,voteaza impotriva!bine ca se stabileste pretul cum vor niste comune!!!ptr cata populatie se voteaza impotriva si ptr cata se aproba???cei care au acceptat ca orase ca piatra sau roman sa aiba un vot,la fel ca si o mica comuna,sunt de vina!!!nr de voturi trebuia sa fie proportional cu populatia !!! in cazul asta,hai sa lasam asta cu pretul unic pe judet si fiecare uat sa-si negocieze pretul,dupa nr de locuitori,dupa cat sunt de buni platnici,dupa conditiile de furnizare,etc !!!si vad ca cei care au aprobat noile preturi sunt macar jumatate-jumatate psd-pnl.au iesit din rand primarii pnl,ca Leoreanu tot timpul a spus ca Romanul e impotriva scumpirii,ca jocurile le face Arsene.praf in ochi,e unitate la a mai jupui niste banuti!!!

  • Kosticka 5 luni

   Se vede ca Primarul / Primaria nu au nici o reactie la scumpirea apei. Se gandesc ca romascanii uita pana la urmatoarele alegeri. Gresesc. Vom vota alta echipa cu speranta ca vor fi mai competenti!