Prima paginăSport

Antrenorul Dumitru Muși a părăsit HCM Roman

Dimensiune text

Tehnicianul Dumitru Muși (foto), un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, a reziliat contractul cu HCM Roman, de comun acord cu conducerea clubului, în 18 iunie, zi în care a și părăsit Romanul.

 

 

Remember

 

Echipa feminină din Liga Națională Handbal Club Municipal Roman a fost preluată din data  de 22 ianuarie 2012 de un nou antrenor principal, reputatul Dumitru Muși, antrenor al echipei naționale de tineret a României, fost antrenor la naționala feminină de senioare, fost antrenor, în Liga Națională, la Constanța, în sezonul precedent. Conducerea administrativă a HCM Roman, echipă clasată pe locul al șaptelea cu o etapă înainte de încheierea turului, a hotărât atunci să facă schimbarea pe banca tehnică, înlocuit fiind Corneliu Bădulescu.

„Am semnat contractul cu noul antrenor, Dumitru Muși, al HCM Roman. Este vorba despre un contract pe o perioadă nedeterminată, dar care va depinde, așa cum este normal, de rezultatele, comportamentul și locul echipei în clasament. În acest sezon ne propunem o clasare la mijlocul ierarhiei naționale în handbalul feminin. Cu domnul Bădulescu am reziliat contractul pe cale amiabil. Vrem să aducem echipa de handbal din Roman pe linia de plutire, cu un tonus bun, iar apoi, cu un program pe termen mediu sau lung, să ajungem mai sus. Discuțiile purtate cu staff-ul tehnic și cu jucătoarele ne-au determinat să luăm această decizie, a schimbării antrenorului. Nu avem ca obiectiv, neapărat, victoria în meciul următor, cu Danubius Galați. Vrem să rezolvăm problemele cu accidentările, să le vedem sănătoase pe fete. După aceea ne vom fixa obiectivele”, a declarat, atunci, Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman și președintele de onoare al HCM Roman.

 

Doar patru luni a lucrat, dar bine, Dumitru Muși la HCM Roman

 

dumitru musi 20062Șase victorii și cinci înfrângeri este bilanțul rezultatelor obținute de HCM Roman sub conducerea lui Dumitru Muși, cel care a preluat echipa înainte de ultima etapă a turului ediției 2012-2013. În ordine cronologică, rezultatele sunt: 23-18 (acasă) cu Danubius Galați, 15-17 (a) cu HCM Baia Mare, partidă în care romașcanele au ratat șapte aruncări de la 7 metri, 22-29 (a) cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, 19-22 (deplasare) cu CSM București, 22-18 (a) cu SCM Craiova, 26-29 (d) cu Universitatea Cluj, 25-21 (a) cu Dunărea Brăila, 17-25 (d) cu HC Zalău, 24-23 ! (d) cu Corona Brașov, 24-21 (a) cu CSM Ploiești, 31-30 (d) cu Danubius Galați. Aceste rezultate au condus la o clasare pe poziția a șaptea, la egalitate de puncte cu Corona Brașov, ocupanta locului al șaptelea. În acel moment, HCM Roman mai păstra o șansă de a se califica în cupele europene, dar în primul tur din Cupa României „sorții” i-au hărăzit ca adversar vicecampioana, HCM Baia Mare, cea care avea să câștige Cupa, după finala cu Brașovul.

„Odată și odată, echipa trebuia să se resusciteze. Să-și păstreze mentalitatea din jocurile de acasă și în cele de afară. Au făcut un salt moral extraordinar. Le știu, am încredere în ele și apreciez deosebit felul în care își fac treaba la antrenamente. Sunt tare mulțumit și sper să se păstreze aceeași atitudine și în viitor. Forța grupului este cea care contează. Am avut încredere în ele și nu m-am înșelat”, a declarat Dumitru Muși, după victoria mare de la Brașov.

 

Regretele antrenorului Dumitru Muși

 

hcm roman 20063Tehnicianul Dumitru Muși, un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, a reziliat contractul cu HCM Roman, de comun acord cu conducerea clubului, în 18 iunie, zi în care a și părăsit Romanul.

„Despărțirea s-a făcut pe cale amiabilă, fiecare urmând să meargă pe drumul său. Domnul Muși este un profesionist desăvârșit. Îi mulțumim pentru tot ce a făcut la mica noastră echipă, dar am decis, de comun acord, să ne despărțim”, a declarat Constantin Munteanu, membru în conducerea HCM Roman. „Suntem într-o ședință chiar pe această temă. Mâine vom veni cu precizări referitoare la acest subiect”, a afirmat Gheorghe Carnariu, secretarul municipiului Roman.

„Regret această întorsătură a lucrurilor. La începutul colaborării, mi-am asumat responsabilitățile obiectului contractului. Eu trebuia să am grijă de echipă, de pregătirea ei. Experiența mea la Roman a fost una satisfăcătoare, constructivă. Am găsit aici jucătoare cu caracter, dornice să facă performanță, handbaliste care au confirmat prin joc, la un moment dat, tendința fiind aceea de a forma o echipă care să joace în cupele europene. Au apărut însă unele inadvertențe, probleme vizavi de planul de pregătire și de completare a lotului și pe care nu am fost de acord să le tratez cu superficialitate. Mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat în această, din păcate, scurtă perioadă. Sunt mulțumit de rezultate, de felul în care am fost sprijinit. Ca lecție de viață, sunt un pic dezamăgit. Am încheiat pe locul 7, la egalitate de puncte cu a șasea. Am văzut entuziasmul iubitorilor de handbal din Roman. În același timp, oameni de sport au observat și confirmat progresul echipei. Au apărut problemele vizavi de o strategie sănătoasă pe termen lung și mi s-a dat de înțeles că nu pot fi asigurate fondurile necesare oviectivelor propuse, că planurile propuse de mine nu pot fi susținute financiar. Îmi pare rău. Am muncit și mult și bine. Doresc succes echipei romașcane”, a afirmat Dumitru Muși.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • seba 8 ani

    Succes Florin Pera!

  • denis 8 ani

    Daca va fi sustinut, sigur va reusi Florin Pera.