Prima paginăSport

Antal şi Savu, între primele opt din ţară la hexatlon

Dimensiune text

Ana Maria Antal

Ana Maria Antal

Luna iulie este una propice atleţilor romaşcani, care continuă seria rezultatelor bune şi foarte bune: Bianca Perie şi-a realizat baremul pentru mondiale, iar Carla Sescu a luat medalie de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Ana Maria Antal şi Ana Maria Savu, ambele de la Liceul cu Program Sportiv Roman şi pregătite de profesor Otilia Danţiş, s-au clasat între primele opt la campionatul naţional de atletism, probe combinate, al juniorilor III, concurs desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în Bucureşti şi în care cluburile din Roman n-au mai avut competitori în ultimii ani. Antal şi Savu fac parte dintr-o nouă generaţie şi vor să facă uitată pauza romaşcană, din statistici, în probele combinate, hexatlon, în cazul lor, fiind junioare III, adică 100 metri garduri, săritura în înălţime, alergare 200 metri, săritura în lungime, aruncarea greutăţii şi alergare pe distanţa de 800 metri.

Ana Maria Antal, vicecampioană naţională la săritura în înălţime, indoor, în acest an, cu 1,59 metri, şi-a demonstrat valoarea şi în cumulul de probe de la hexatlon. A ocupat locul al cincilea în ţară la juniori III – 2.878 puncte, cel mai bun rezulalt al său, 1,58 metri, echivalentul a 712 puncte, fiind obţinut la săritura în înălţime, probă în care a ocupat locul I, la egalitate cu Georgiana Aniţei (SCM Bacău), campioană naţională, în 2013, la hexatlon, cu 3.939 puncte. Antal a mai reuşit rezultate precum: locul 5 la 100 metri garduri, locul 6 la 200 metri, doar locul 7 la săritura în lungime, una dintre probele sale preferate, locul 6 la aruncarea greutăţii şi locul 7 la 800 metri.

Ana Maria Savu s-a clasat pe poziţia a opta la hexatlon, cu 2.370 de puncte, un rezultat remarcabil, care plasează două dintre sportivele romaşcane între primele opt din ţară în „proba probelor”.

Iulie 2013, lună propice rezultatelor bune pentru atleţii romaşcani

Alexandra Calistru

Alexandra Calistru

O lună iulie care a început bine ar trebui să se termine tot bine. Șase medalii, dintre care una de aur, patru de argint şi încă una de bronz au luat sportivii de la Clubul Atletic la naţionalele juniorilor III. Raluca Adriana Vrabie a devenit campioană naţională la aruncarea suliţei, cu o cea mai bună încercare de 36,16 metri. Alţi patru sportivi romaşcani au încheiat competiţia de atunci pe locul al doilea: Cosmin Cârlig, la aruncarea ciocanului, Mircea Bostan, la aruncarea suliţei, Andrei Mărieş, la săritura în înălţime, şi Ana Maria Antal, la săritura în înălţime. Medalie de bronz a luat Alexandra Calistru, la 800 metri, într-o probă în care Romanul nu mai are de mult timp reprezentant la nivel înalt. Nu sunt de neglijat nici rezultatele obţinute de Claudia Antoci – locul 5 la aruncarea ciocanului, David Ciuraru şi Paul Pleşca, locurile 4 şi 7 la săritura în înălţime, Roxana Ghiroagă – locul 4 la aruncarea discului, într-un concurs la care au participat 455 de sportivi de la 103 cluburi. De pregătirea acestor sportivi se ocupă Traian Macovei, Iulian Corgă, Carmen Iederan, Otiliţa Danţiş şi Elisabeta Baciu.

Andrei Maries

Andrei Maries

Naţionale de juniori II şi Balcaniadă

În 27 şi 28 iulie vor avea loc întrecerile finale ale campionatului naţinal de atletism, juniori II, cu Carla Francesca Sescu în prim plan. Eleva antrenorului emerit Emilian Floroiu, de la LPS Roman, este recent medaliată cu argint în proba de aruncare a discului la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Utrecht, acolo unde i-au lipsit doar 13 centimetri pentru a lua medalia cea mai râvnită.

Duminică, 28 iulie, vor avea loc întrecerile Balcaniadei atletice a seniorilor, la Stara Zagora, acolo unde va fi prezentă şi Bianca Perie, campioana României la aruncarea ciocanului, care tocmai a realizat baremul B de participare la Campionatul Mondial de Atletism de la Moscova, din perioada 10-18 august.

COMENTARII

WORDPRESS: 0