Prima paginăSocialEducatie

Angajatorii vor dicta rețeaua de școli profesionale

Dimensiune text

Angajatorii din județ vor fi consultați în legătură cu necesarul de personal. Pe baza nevoilor va fi conceput planul de școlarizare pentru școlile profesionale, în viitorul an școlar.

 

Angajatorii din județ, fie că este vorba de companii mari sau firme cu câțiva angajați, vor fi chestionați de directorii unităților școlare din județ cu privire la necesarul de forță de muncă. Studiul obținut va fi folosit pentru stabilirea planului de școlarizare pentru școlile profesionale pentru anul școlar 2014 – 2015.

„Nu vrem să ne mai confruntăm cu situații asemănătoare cu cea din acest an școlar, în care licee au rămas cu locuri neocupate la școlile profesionale, pentru că planul de școlarizare a fost conceput în funcție de ceea ce au crezut directorii unităților că se va cere și nu a fost bazat pe nevoile reale de pe piața muncii. Tocmai de aceea intenționăm să realizăm întâi o bază de date la nivelul inspectoratului școlar cu toți angajatorii din județ, cu care vom avea apoi o întâlnire și vom discuta despre nevoile lor de personal. Pe baza acestor cerințe se va realiza apoi planul de școlarizare”, a spus inspectorul școlar general Viorel Stan.

Primul pas în realizarea strategiei pe baza căreia va fi întocmit planul de școlarizare va fi făcut miercuri, 23 octombrie, când directorii liceelor tehnologice vor fi convocați la o întâlnire cu conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț. „Subiectele de discuție propuse țin de cadrul legislativ pentru funcționarea școlilor profesionale și de modalitățile de popularizare a școlilor profesionale, capitol la care multe licee nu s-au descurcat”, a spus inspectorul școlar general Viorel Stan.

Prognoza greșită, admiterea greoaie, după ce elevii au făcut deja un an de liceu, dar și mentalitățile elevilor și temerile profesorilor care predau discipline de cultură generală, care se văd în postura de a rămâne fără ore, au făcut ca mai mult de 100 de locuri din școlile profesionale să rămână neocupate în acest an școlar.

COMENTARII

WORDPRESS: 0