HomeNeamt

Angajatorii au plătit scump încălcarea legii

Inspectorii ITM au aplicat, în luna martie, amenzi de 207.000 de lei pentru nerespectarea legislației în domeniul relațiilor de muncă și al securității muncii.

 

 

Nerespectarea prevederilor legale în domeniul sănătății și securității în muncă și în ceea ce privește raporturile de muncă dintre angajator și angajat i-a costat pe patronii nemțeni, numai în luna martie, 207.000 de lei.
Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț au verificat, în luna martie, 361 de angajatori din județ, ocazie cu care au fost constatate 445 de deficiențe în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă și s-au dispus tot atâtea  măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate. Urmare a controalelor efectuate, s-au aplicat 172 de sancțiuni contravenționale, însumând 207.000 de lei. Cea mai mare parte a sumei provine de la angajatorii care au încălcat prevederile corespunzătoare relațiilor de muncă: 172.500 de lei.

Verificările Inspectoratului Teritorial de Muncă au vizat unități de lucru care au ca obiect de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor, fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase și parchetele de exploatare din județ. Cele mai multe deficiențe constatate, pentru care angajatorii au fost amendați, se referă la nerespectarea dispozițiilor legale privind repausul săptămânal, dosare personale incomplete ale angajaților, lipsa regulamentelor de ordine interioară și primirea la muncă a persoanelor care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0