Angajații din Sănătate cer mărire de salariu

Dimensiune text

Membrii sindicatului Sanitas amenință cu un nou val de proteste, dacă cererile nu le vor fi respectate, iar salariile nu vor crește cu 10% de la 1 septembrie 2015. 

Liderii Federaţiei “Sanitas” s-au întâlnit la Bucureşti pentru a decide dacă revendicările transmise în ultimele luni către autorităţi au fost sau nu soluționate. Prima concluzie la care au ajuns sindicaliştii a fost că Guvernul încearcă să tergiverseze adoptarea şi punerea în aplicare a solicitărilor făcute de cadrele medicale de-a lungul timpului. Salariile mici sunt principalul motiv de nemulţumire.
În urma discuţiilor, liderii organizaţiilor judeţene Sanitas au mandatat Biroul Executiv să negocieze cu reprezentanţii Guvernului acordarea unei creşteri salariale de minimum 10% din salariul de bază tuturor lucrătorilor din Sănătate și Asistență Socială, începând cu 1 septembrie 2015.

”Dacă, în perioada imediat următoare, nu vor fi găsite soluţii la problemele semnalate în mod repetat de Federaţia Sanitas, iar negocierile cu privire la creşterile salariale vor eşua, Consiliul Naţional a hotărât să declanşeze un amplu program de acţiuni sindicale revendicative”, susțin reprezentanții Sanitas Neamț.
Ultima majorare de salariu în acest sector a avut loc la începutul anului, atunci când fiecare angajat a primit câte 100 de lei impozabili. Mulţi au fost nemulţumiţi de această creştere, considerând-o “praf în ochi” şi “bătaie de joc”.
Precedenta întâlnire dintre sindicalişti şi guvern avusese loc pe 15 aprilie, după ce peste 500 de membri ai “Sanitas” au pichetat sediile Ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Finanţelor. În cazul în care negocierile actuale nu vor duce la un acord între cele două părţi, sindicaliştii ameninţă că vor organiza proteste de amploare.COMENTARII

WORDPRESS: 0