Prima paginăActualitateRural

Angajaţii din primării primesc spor de calculator

Dimensiune text

Sporul pentru condiţii vătămătoare de lucru este de 15% din salariul de bază. Acest spor se află în buzunarele funcţionarilor publici şi personalului contractual din Primăria Ion Creangă.

Angajaţii Primăriei Ion Creangă care utilizează calculatorul primesc un spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă. Acest spor este de 15% din salariul de bază şi se acordă deja funcţionarilor publici şi personalului contractual care îşi desfăşoară activitatea în cadrul aparatului de specialitate al Primarului comunei Ion Creangă. Acest spor este acordat începând de la 1 octombrie, în funcţie de timpul efectiv lucrat, pentru nouă salariaţi ai Primăriei Ion Creangă. „Se cunoaşte faptul că salariile din administraţie sunt foarte mici. Acordarea acestui spor vine în sprijinul salariaţilor noştri care se confruntă de foartă multă vreme cu un volum mare de muncă. În plus, acordarea acestui spor nu implică surse financiare din altă parte, deoarece ne încadrăm în plafonul de salarii”, a precizat inginer Petrică Prichici, primarul comunei Ion Creangă.

Persoanele care beneficiază de sporul de 15% sunt secretarul comunei, precum şi cele care lucrează în compartimentele urbanism, asistenţă socială, contabilitate, taxe şi impozite, registrul agricol.

Angajaţii nu beneficiază de acest spor pe perioada concediului de odihnă, a concediului medical, în cazul când salariatul se află în incapacitate temporară de muncă, pe perioada concediului de maternitate, a concediului pentru îngrijirea copilului, pe perioada concediilor fără plată şi a învoirilor, a delegaţiilor, suspendării raportului de muncă, în zilele nelucrătoare şi sărbătorile legale.

Munca desfăşurată la calculator este considerată muncă în condiţii vătămătoare (suprasolicitare nervoasă şi vizuală).

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • un citizen 8 ani

  Buna gluma. Pe bani publici.

 • cetatean 8 ani

  Pe banii statului satu cocoanele pe calculator si vorbesc cum se fac sarmalele si primesc bani . Gluma foarte buna.
  Sa platiti taxele la primarie ca sa aiba venit pentru salarii.

  • dan 8 ani

   Primesc spor de calculator si cand sunt pe facebook? Se intampla frecvent la primaria Horia: cetatenii stau la rand, iar doamnele vizioneaza poze pe facebook. Vorbesc din propria experienta de… cetatean patit.

 • ddd 8 ani

  Asta chiar este buna spor de stat pe calculator contabila secretara si toate alea care stau degeaba prin primarii, nu va este rusine ca si asa luati bani degeaba- rusine.