Prima paginăActualitateNeamt

Angajaţii CJ vor primi salariile la timp

Dimensiune text

Consilierii județeni au aprobat alocarea a 1,8 milioane de lei pentru plata salariilor pe luna ianuarie celor 4.000 de angajați ai CJ și ai instituțiilor subordonate. Şedinţa CJ a început cu un moment de reculegere în memoria lui Ioan Spiridonescu.

Ședinţa extraordinară de Consiliu Judeţean (CJ) de miercuri dimineaţă a început cu un moment de reculegere în memoria lui Ioan Spiridonescu, consilierul UNPR, care a decedat în noaptea de duminică spre luni. Locul pe care obişnuia să îl ocupe consilierul judeţean Ioan Spiridonescu a rămas neocupat pe durata întregii şedinţe.

După momentul de reculegere, consilierul PDL Claudiu Stafie a propus introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre referitor la modificarea unei hotărâri de Consiliu Judeţean privind asocierea judeţului Neamţ cu Asociaţia Club Sportiv „Ceahlăul 05”. Preşedintele Culiţă Tărâţă nu a fost de acord cu proiectul, dar cei mai mulţi dintre consilieri – 18 din 24 prezenţi – au aprobat suplimentarea ordinii de zi.

Proiectul propus de Claudiu Stafie a trecut la vot, astfel că hotărârea de Consiliu Judeţean a fost modificată astfel încât, de acum înainte, sumele primite de la CJ Neamţ să poată fi utilizate „pentru acoperirea cheltuielilor necesare desfăşurării activităţii asociaţiei”. Până acum, formula era: „sumele alocate să se utilizeze, în mod exclusiv, pentru acoperirea cheltuielilor materiale”.

Consilierul Claudiu Stafie a declarat că era o limitare din partea aparatului CJ Neamţ cu privire la modul în care trebuiau cheltuiţi banii. „Este vorba despre anumite indemnizaţii, cheltuieli, care au fost limitate. Iniţial, banii erau daţi strict pe cheltuieli materiale: bunuri şi anumite servicii, iar acum am eliminat aceste restricţii”, a explicat Claudiu Stafie.

Proiectul privind utilizarea unei sume din excedentul anual al bugetului judeţului, rezultat la încheierea exerciţiului bugetar pe anul 2013, a fost aprobat de toţi aleşii judeţului care s-au prezentat la şedinţa de marţi. „Având în vedere necesitatea finanţării unor cheltuieli ale secţiunii de funcţionare, în anul 2014, până la aprobarea bugetului pe anul în curs, se propune utilizarea sumei de 1,8 milioane de lei din excedentul bugetar al anului 2013 pentru acoperirea golului temporar de casă pentru achitarea drepturilor salariale, pe luna ianuarie 2014, angajaţilor din cadrul Consiliului Judeţean Neamţ şi ai unităţilor finanţate din bugetul acestuia”, se arată în motivarea hotărârii adoptate de consilieri, care va însemna plăţi la timp pentru aproximativ 4.000 de nemţeni.

COMENTARII

WORDPRESS: 0